Cheb: Náhradní půjčovna knih pro dospělé je v malé knihovně

V tzv. malé knihovně u Komerční banky, kde se nachází oddělení pro děti a studovna s čítárnou, jsme v 1. patře otevřeli provizorní půjčovnu pro dospělé. K dispozici je všem, kteří jinak docházejí za službami oddělení pro dospělé do naší hlavní budovy. Ta je kvůli situaci po požáru nadále uzavřena.

dezinfekce

V provizorní půjčovně nabízíme pouze požárem nedotčený fond, tj. knihy, audioknihy a společenské hry, které kolují mezi čtenáři, a novinky. Otevřeno tu je ve všedních dnech od 9 do 17 hodin, od listopadu pak i v sobotu dopoledne. S případnými dotazy se lze obracet na tel. 354 430 957, odkud kolegové zajistí přepojení.  

V hlavní budově začaly sanační práce. Spočívají bohužel také v likvidaci 76 tisíc knih na skladech a v půjčovně, které byly po pět týdnů od požáru pokryty sazemi. Sanační firmy sice knihy zasažené zplodinami ručně čistit umějí, což bývá nákladné a má smysl jen u vybraných knih, nemohou však garantovat jejich zdravotní nezávadnost. To je u knihovny našeho typu problém - ohrozit zdraví veřejnosti i knihovníků ovšem nelze. Pokusíme se nechat odborně vyčistit alespoň 420 vzácnějších titulů. Jde o knihy vydané do roku 1945, které již nabízíme k zapůjčení pouze prezenčně, nikoli domů.

Zdroj: Město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy