Cheb: Na vánoční trhy chce město sněhovou sprchu (TV Západ)

Při hodnocení chebských vánočních trhů došlo také na téma vylepšení. Zatímco v současné době sněhová nadílka dělá…

dezinfekce



Při hodnocení chebských vánočních trhů došlo také na téma vylepšení. Zatímco v současné době sněhová nadílka dělá spíše potíže v dopravě, samotné měsíc trvající vánoční trhy, byly na vodě.

„Co nám každý rok chybí na vánoční trh? Sníh. I to se dá řešit. Přemýšlíme o tom, jak dostat sníh alespoň na to zahájení, ne tedy tím obřím dělem, ale alespoň třeba nějakou sněhovou sprchou, tak uvidíme, jestli je to technicky nějak řešitelné,“ myslí si starosta Chebu Petr Navrátil.

Vážnější téma je bezpečnost návštěvníků. Ti především při zahájení zcela zaplní náměstí a bude se třeba podle radnice na to připravit podobně jako na velký rockový koncert.

„Náměstí nenafoukneme. To bohužel nelze, nicméně rádi bychom využili tu horní část. Takže bychom tam umístili velkou let obrazovku, kterou město Cheb vlastní, a trošku udělali lepší ozvučení v té horní části, aby se všichni nemuseli namačkat dolů, ale byli třeba u toho stromečku a viděli, co se děje na hlavním pódiu. Také v rámci bezpečnosti budou muset vzniknout nějaké koridory, protože tak, jak to bylo v loňském roce, tak by nám to hasiči nepovolili,“ uvedl starosta.

Město neplánuje prodloužení provozu kluziště pro veřejnost i po skončení vánočních trhů.

„Zatím o této variantě neuvažujeme, vždy o prázdninách máme navýšené hodiny pro veřejnost na zimním stadiónu, to bychom chtěli zachovat, přeci jen je provoz té ledové plochy poměrně drahý,“ upozornil Navrátil.

Město v loňském roce nakoupilo padesát párů bruslí pro děti i dospělé pro půjčovnu na trzích. Po skončení vánočních trhů jsou k dispozici na zimním stadionu. Je tedy možné jít si zabruslit, i když nemáte vlastní. Chebské vánoční trhy jsou pojem i mimo náš region a během prosince je navštíví desetitisíce lidí. Zachovávají si také tématický ráz svým sortimentem. Pro ty následující chce město zajistit také kovářskou dílnu a více posílit atrakce pro děti v levé dolní části náměstí.

#Cheb #vánoční #trhy #hodnocení #bruslení #sprcha #sníh #Navrátil

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 21.01.2017 09:35



0 +
 

Hlavní zprávy