Cheb: Na 25. ročníku turnaje vozíčkářů ve stolním tenise přibyli rozhodčí (TV Západ)

Již 25. ročník celostátního turnaje vozíčkářů ve stolním tenise s mezinárodní účastí Cheb Open 2023 proběhl v sobotu 10. června v hale zdejší TJ Lokomotiva.

dezinfekce

Zahájení si nenechali ujít zástupci Kraje, hejtman Petr Kulhánek a radní Jindřich Čermák a místostarosta Chebu Pavel Pagáč. 

„Město dlouhodobě poskytuje podporu tomuto turnaji a obecně i celému oddílu. Považujeme to za obdivuhodnou činnost a obecně jsme rádi, že si takto vozíčkáři naplňují svůj život a dokáží se takto bavit a sportovat,“ uvedl Pagáč. 

Pro letošní rok si pořadatelé připravili jednu novinku, která přispěje k hladšímu průběhu turnaje. 

„Nám nabídl klub místních chebský TTC Karlovarsko co hraje stolní tenis, že nám budou dělat rozhodčí, mládež jejich a vůbec celý ten klub i ty zkušení, co tam hrají. Takže to je novinka, že na dvanácti stolech nám dělají rozhodčí. Já si myslím, že se ti hráči jakoby uklidnili tak, že i je to rychlejší trošku a že přece jenom, jak říkáte ty sporné míčky nebo tak, tak ty jsou pak na tom rozhodčím, aby rozhodl a oni se tak nehádají, když tak řeknu,“ vysvětlil hlavní pořadatel akce Tomáš Harant. 

Chebský klub stolního tenisu, který nabídl pořadatelům pomoc funguje v teprve 3 roky a postupně si buduje především mládežnickou základnu. 

„Karlovarsko se jmenujeme, protože působíme v celém kraji, máme mládež a hráče z celého kraje, tak proto jsme si dali do názvu Karlovarsko. Navázali jsme tak nějak spolupráci, chtěli jsme trošku, aby mládež také odpracovala si to, že se o ně oddíl celý rok stará a myslím, že jsou všichni spokojení. Myslím, že jim to určitě jde, protože zkušenost s počítáním zápasů mají ze svých vlastních mládežnických turnajů. A je nás tady celkem šestnáct dneska z oddílu,“ přiblížila Alexandra Levorová z TTC Karlovarsko 2020 Cheb.

Sezóna stolního tenisu sice již skončila, ale od září budou hráči v Chebu opět k vidění na 2. základní škole. 

„Hrajeme mládežnické soutěže napříč kategoriemi od nejmladších U13 až po devatenáctky, až po juniory a dospělí, hrají soutěž Okresní přebor Cheb, Karlovarský krajský přebor a hrajeme ligovou soutěž. Od září se mohou určitě diváci, chebští občané, přijít podívat na třetí ligu tady v Chebu,“ dodala Levorová. 

Kromě rozhodčích z řad nejen mládežnických stolních tenistů se turnaje zúčastnili také studenti zdejších středních škol, kteří podávali hráčům míčky. 

Turnaj vozíčkářů se hraje na tři výkonnostní skupiny. Zajímavostí jsou také čtyřhry. Letos se zúčastnilo celkem 42 hráčů a hráček, především z Čech a Moravy, ale i Německa a Slovenska. 

Vítězem skupiny A se stal Boris Trávníček z klubu Moravia Brno. Nejlepším za chebský klub byl Tomáš Harant na 8. místě, dále Jiří Sucharda na 13. a Miloš Kalousek na 14. místě. Skupinu B ovládl Martin Garba  z SKV Ostrava. Nejlepším hráčem skupiny C byl Egbert Gaudigs z německého Halle, z chebských stolních tenistů pak na 8. místě několikanásobný účastník paralympiády ve sledge hokeji Miroslav Hrbek. Vítězi čtyřhry se stali Boris Trávníček a Vladimír Kadlík z klubu Moravia Brno. 

Příjemným bonusem, který si účastníci chebského turnaje pochvalují, je společenský rozměr akce. Soutěžící se po skončení sejdou na společném grilování a diskusích.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy