Cheb: Modrý věžák ožije v příštím roce (TV Západ)

Zatím zeje chebský Modrý věžák v Dyleňské ulici prázdnotou. V příštím roce zde ale vznikne téměř pět desítek malometrážních bytů a 70 lůžek pro ubytovávání hostů města a jeho organizací. Dlouho po tom volali pořadatelé akcí s tím, že nemají kam umístit návštěvy a účinkující.

dezinfekce

„My jsme původně avizovali, že chceme, aby v Modrém věžáku vznikly byty, a to kolem padesáti bytů nebo něco přes padesát bytů. Nakonec se nám podařilo najít rozumný kompromis, kdy zmenšením některých bytů vznikne 48 bytových jednotek, a to počínaje 5. nadzemním patrem až na vrchol toho věžáku. Budou to převážně jednotky 1+1 a garsoniéry, což jsou menší byty, které jsou v Chebu nejvíce poptávány a jsou nejvíce nedostatkové. Kromě toho jsme ale vyšli vstříc požadavkům sportovních oddílů a kulturních subjektů jako je KC Svoboda. V přízemí a prvních třech patrech objektu jsme se tedy rozhodli zřídit ubytovací kapacitu, nikoliv ubytovnu pro nějaké dělníky, ale ubytovací kapacitu, kam budou směřovány do zařízení hotelového typu městské návštěvy, sportovní kluby, které budou přijíždět na soustředění nebo třeba umělci, kteří budou vystupovat v KC Svoboda,“ vysvětlil starosta Chebu Antonín Jalovec.

Vzniknou i parkovací místa naproti kuželně. Správu nad ubytováváním převezme právě Kulturní centrum Svoboda.

„Výhodou toho systému je, že jednak se sníží počet požadovaných parkovacích míst a jednak můžeme využít i přízemí objektu, kde v minulosti býval vysokoškolský klub. Takže tam může být recepce pro tento typ ubytování a může tam být i místnost, kde bude probíhat catering. Tzn., že se tam ti hosté mohou i stravovat. Všechno tedy bude v režii KC Svoboda, která zajistí dohled nad těmi ubytovacími kapacitami. Tudíž město bude mít všechno plně pod kontrolou,“ ujistil starosta.

Za rekonstrukční práce a vybavení pokojů zaplatí město zhruba 10 milionů korun. 

„Primárně bychom chtěli řešit ubytovnu, kde jde hlavně o zakoupení nového nábytku. Ta by měla být k dispozici někdy v průběhu jara roku 2018. Ty zbylé úpravy by pak měly probíhat přes léto roku 2018. Takže ještě v roce 2018 by měly být k dispozici i hotové byty,“ dodal Jalovec.

Modrý věžák koupilo v loňském roce město od Západočeské univerzity za 25,8 milionu korun. Vysokoškolské koleje už nebyly využívané a objekt je v dobrém stavu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy