Cheb: Město vybralo skládku a chce nové kompostéry (TV Západ)

Termín převzetí odpadového hospodářství se v Chebu blíží. Město ukončilo smlouvu s dosavadní svozovou firmou a od dubna letošního roku se této činnosti ujmou technické služby CHETES. Soutěží byla vybrána také skládka, kam odpad z domácností bude směř

dezinfekce

Termín převzetí odpadového hospodářství se v Chebu blíží. Město ukončilo smlouvu s dosavadní svozovou firmou a od dubna letošního roku se této činnosti ujmou technické služby CHETES. Soutěží byla vybrána také skládka, kam odpad z domácností bude směřovat.

„Vyhrála to firma Marius Pedersen s překladištěm v Chocovicích. Cena je 1.220 korun za tunu komunálního odpadu. To znamená, městská společnost CHETES to naloží do kuka vozů, převeze to do Chocovic, tam se to bude překládat do velkých kontejnerů, a to všechno se to odveze na nějakou skládku, ale to už je v režii firmy Marius Pedersen. Je to systém, který tady takto fungoval a musím říct, že velmi dobře,“ informoval starosta Chebu Petr Navrátil.

Předpokládaná úspora se pohybuje okolo 3 milionů korun, ale ve hře je více faktorů, které mohou hospodářský výsledek ovlivnit.

„Tak já jsem k těm předpokládaným nákladům trochu opatrný, přeci jen bych počkal až na šest měsíců ostrého provozu, kdy to uvidíme napřímo a ještě s tím mohou zahýbat třeba ceny za bioodpad nebo podobné věci, kde ještě nemáme úplně jistotu, kolik to bude, i když ty váhy nebo to množství přepravovaného odpadu už je mnohem nižší, než u komunálního odpadu,“ vysvětlil Navrátil.

CHETES nabírá nové zaměstnance – řidiče a popeláře. Pokračovat budou i další projekty, například výpůjčky kompostérů pro chebské domácnosti. Na nákup 700 kusů chce město získat dotaci z Operačního programu Životní prostředí. Jednat by se mělo o kvalitní typ kompostéru v pořizovací ceně kolem tří tisíc korun. V současné době se již eviduje 650 žádostí o jejich přidělení. Další zájemci se mohou hlásit na odboru správy majetku na čísle 354 440 178.



Komentáře

Váš komentář videa...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 14.01.2017 02:19
Video



0 +
 

Hlavní zprávy