Cheb: Město smění pozemek v Koželužské za jiný (TV Západ)

Město Cheb vyjde vstříc žádosti zdejší Diecézní charity a zdarma na ní převede pozemek v Koželužské ulici. Za to získá, také bezplatně, pozemky pod lanovým centrem. Charita hodlá na pozemcích vybudovat zázemí pro techniku, se kterou provádí údržbu a úklid levého břehu Ohře.

dezinfekce

"Jde o to, že Diecézní charita není komerčním subjektem. Je to subjekt, který se zaměřuje na sociální služby. V zásadě jsme s jeho činností zde ve městě velice spokojeni. Tzn., že my jsme se na to dívali tím způsobem, že je to společnost či subjekt, který negeneruje nijaký zisk. Z tohoto důvodu jsme se po dohodě rozhodli o darování objektu v ulici Koželužská. Současně s tím došlo zpětně k tomu, že Zastupitelstvo schválilo bezúplatné převzetí pozemků, které v současné době vlastní Diecézní charita pod lanovým centrem, které zbyly ještě z dřívější majetko-právní akce s Vilou Union. Tedy obě tyto smlouvy by měly být podepsány a předány Katastrálnímu úřadu najednou. Dále si od toho slibujeme i to, že Diecézní charita vyklidí objekty, které jsou dotčeny tím velkým záměrem na Zlatém vrchu tak, abychom mohli s investorem dále jednat - Smlouva o smlouvě budoucí. Právě ten proces probíhá. A aby si potom investor mohl bez problému převzít i tyto nemovitosti, kde nyní Diecézní charita sídlí a užívá je," vysvětlil situaci místostarosta Chebu Ladislav Hrubý. 

Areál v Koželužské ulici je dosud v nájmu. Sídlí zde autoservis, který má smlouvu do konce letošního roku. Diecézní charita se zavázala v rozvazovací podmínce smlouvy s městem, že do pěti let zrealizuje zamýšlený projekt. V případě, že by se tak nestalo, pozemky se vrátí městu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 02.10.2021 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy