Cheb: Město se snaží získat nové lékaře a stomatology (TV Západ)

Podpora města Chebu při otevírání nových ordinací praktických lékařů, specialistů a stomatologů začíná nést první výsledky. Motivační program, který zahrnuje příspěvek na vybavení ordinace do výše 250 tisíc korun a další benefity, garantuje, že nový lékař bude ve městě působit pět let. Nová zubní ordinace vznikne například v Písečné ulici.

dezinfekce

"Momentálně  máme čtyři žádosti o příspěvek již vyřízené a sedm je jich rozpracovaných. Tzn., že Cheb by měl v brzké době být nějakým způsobem saturován stomatology. V praxi to znamená to, že bychom na jednom místě měli mít tři až čtyři ordinace tak, jak máme žádosti o příspěvek na každou z nich," uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý. 

Složitější situace je u praktických lékařů. 

"Co se týká praktických lékařů, s těmi je opravdu problém nejen u nás, v našem městě, ale v celé republice, hlavně v příhraničních oblastech. Nemáme žádné kontakty na žádné lékaře, kteří by sem měli přijít. Naopak vítáme to, že po končící dr. Milotové a její ordinaci by měl převzít dr. Hess, který sehnal pod svoji organizaci dva lékaře, kteří se budou střídat o ordinaci. Nebudou ale v ordinaci dr. Milotové, přestěhují se do městem rekonstruovaných prostor v Dragounské 12. V tomto objektu už působí pan dr. Měšťan a právě na jednom patře by měla vzniknout další ordinace právě již zmiňovaných dvou lékařů, kteří se o ní budou střídat," vysvětlil Černý. 

Městský motivační program pro lékaře je ale jen malou možností jak realitu zlepšit. Hlavní odpovědnost leží na zdravotních pojišťovnách, které s lékaři podepisují smlouvy a mají přímý vliv na celkovou situaci v regionech. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy