Cheb: Město podepsalo Memorandum o společném zájmu

Starosta města Chebu Zdeněk Hrkal, společně s tajemníkem městského úřadu Václavem Sýkorou, se účastnil setkání k opatření obecné povahy – doplatky na bydlení, které se konalo minulý týden na kladenském magistrátu.

dezinfekce

Cílem setkání zástupců měst a obcí bylo zaujmout jednotné stanovisko k podanému senátnímu návrhu u Ústavního soudu na zrušení § 33d zák. č. 111/2006 Sb., o hmotné nouzi v platném znění s jednotně deklarovaným cílem – zachování možnosti pro obce stanovit prostřednictvím opatření obecné povahy oblasti se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů, ve kterých nelze nově přiznávat sociální dávku – doplatek na bydlení.

„Za město Cheb jsem jako jeho statutární zástupce podepsal Memorandum o společném zájmu, jehož cílem je jednotné vyjádření signatářů, že stávající systém sociálních dávek v oblasti podpory pro osoby v hmotné nouzi je neefektivní, demotivující, až nemravný. Zároveň tento neutěšený stav neřeší příčiny sociálního vyloučení. Tímto memorandem se signatáři zavazují, že budou postupovat společně s cílem hájit svá práva na samosprávu, jakož i záležitosti, které jsou v zájmu partnerských obcí a jejich občanů,“ sdělil starosta.

O tom, že Opatření obecné povahy bude hájit město Kladno, jsme vás již informovali zde.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy