Cheb: Město má novou vyhlášku o hazardu (TV Západ)

Ve středu 19. září se na chebském náměstí uskutečnila demonstrace proti chystané vyhlášce o hazardu. Svolavatelé z řad opozice varovali veřejnost, že na posledním zasedání současných zastupitelů dojde k nevratným změnám, které na roky prodlouží provoz několika casin.

dezinfekce

Současné vedení města naopak kontruje, že dosud platná vyhláška z října 2017 je v hledáčku Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a městu a jejím zastupitelům hrozí nemalé finanční postihy.

„Jestli se kouknete do materiálů, které byly zde odhlasovány před rokem, tzn. 26.10. (2017), tak z 26 přítomných zastupitelů 24 v té době souhlasilo s tím, že vyhláška bude schválena, že jsme proti hazardu, jsme vyjádřili jasně. Ale to, že se vyhláška dnes dostává zpátky na diskusi je o tom, že se zde objevila nová informace. Došlo k tomu, že byl k tomu dán právní názor a ten právní názor může vést k tomu, že město bude za postup, který byl v říjnu přijat, trestáno. Už se nám ozval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Budeme muset toto zodpovídat – jak jsme postupovali, je tam sedm dotazů - otázek,“ připomněl demonstrujícím místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

„Pokud to někomu není jasné, řekne si „fajn,“ je týden před volbami, bude nové zastupitelstvo, to tu vyhlášku zase znovu zruší a opět hazard plošně zakáže. Je zde jeden malý háček. Háček spočívá v tom, že pokud bude hazard, byť jen třeba na měsíc, povolen relativně plošně, tak si provozovatelé casin požádají na Ministerstvu vnitra o prodloužení licencí. Licence se prodlouží klidně až na deset let. V takovém případě, protože ministerstvo v inkriminované době, byť jen jednoho měsíce, nebude mít důvod jim to nedat, tak jim povolení vydá. Poté můžeme mít vyhlášek kolik chceme a oni na deset let budou mít opět povolení. To je totiž ten problém a i důvod, proč jsme to na dnešek svolali, aby jste dali najevo svoji vůli, co si přejete a nepřejete. Já věřím, že si přejete, aby hazard zde nebyl,“ varoval naopak před důsledky chystaných změn opoziční zastupitel Miroslav Plevný.

Na čtvrtečním jednání byla po vzrušené diskusi nakonec nová vyhláška dvaceti hlasy schválena. Pro hlasovala celá koalice až na jednoho zastupitele, který se nehlasoval, a také dva opoziční zastupitelé. Proti bylo 9 opozičních zastupitelů. Vyhláška povoluje provoz casin, nikoliv heren na několika vybraných místech ve městě a také celé oblasti Svatého kříže, jako bylo dosud. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 26.09.2018 18:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy