Cheb: Město hledá nového ředitele Městské policie (TV Západ)

Nespokojenost města se stavem a činností Městské policie vyústila k vypsání výběrového řízení na nového ředitele. Především dlouhodobě neutěšená personální situace má za důsledek nedostatečnou pochůzkovou činnost. Strážníci v ulicích prostě nejsou vidět, zní ze všech stran.

dezinfekce

„Jak od občanů, tak i od pracovníků úřadu víme, že spolupráce s Městskou policií dlouhodobě drhne. Především úplně chybí pochůzková činnost Městské policie, které se na tuto zásadní věc nedostává strážníků. A i spolupráce úředníků a vedení města s vedením Městské policie je velmi problematická. Bohužel, když současný ředitel nastupoval do své funkce, tak jako prioritu sliboval personální doplnění policie. Od té doby se situace ještě prohloubila a zhoršila. Takže vlastně dnes chybí osm strážníků z plánovaných dvaatřiceti,“ shrnul hlavní výtky města jeho starosta Antonín Jalovec.

Finanční ohodnocení strážníků se za poslední roky výrazně zvýšilo. V rozpočtu města pro letošní rok je na platy zaměstnanců městské policie vyčleněno 16,3 milionu korun. A to je i při chybějících silách více než v roce předchozím. Dalších 5,8 milionu pak jde na provoz. 

„Neříkám, že současná situace je úplně tragická, ale určitě Městská policie potřebuje ředitele. Samozřejmě pokud by ve výběrovém řízení nebyl žádný vhodný kandidát, pak ponecháme současného ředitele Hanáka ve funkci,“ dodal Jalovec.

Uchazeči se nyní mohou hlásit až do 25. srpna. Výběrové řízení na nového ředitele městské policie proběhne 5. září. Ve výběrové komisi bude vedle členů Rady města i zástupce z opozice, ale i Police České republiky a Městské policie Karlovy Vary.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy