Cheb: Meganápady budou pokračovat třetím ročníkem (TV Západ)

Další ročník chebských Meganápadů se uskuteční. V příštím roce a za podmínek, které provázely i jeho druhý ročník.

dezinfekce

"Participativní rozpočet se nám ve městě už od počátku podařilo nastavit velmi vhodně. Stávající systém už může procházet jen velmi kosmetickými úpravami. Dá se říci, že úpravy, které následovaly mezi prvním a druhým ročníkem, což znamená zvýšení alokace na jeden milion na jeden projekt a odbourání nutnosti mít garanty projektu, se ukázaly jako velmi přínosné. Takže to zachováme i pro příští rok. V první polovině května roku 2022 budou občané opět hlasovat o úspěchu dalších návrhů. Doufáme, že jich bude dostatek a zájem o hlasování bude stejný nebo minimálně stejný jako v letošním ročníku. Podmínky zůstávají podobné. Tzn. znovu maximum jeden milion korun na jeden projekt. A celková alokace 5 milionů," popsal starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Některé z meganápadů z prvního ročníku ještě čekají na realizaci, v realizaci je řada projektů z ročníku druhého. 

"Drtivá většina projektů je již hotová. Zbývají hlavně dokončit projekty, které má ve své gesci Odbor investiční či Odbor správy majetku. Takže jsou rozpracovány poslední čtyři projekty z těch, které je zapotřebí zrealizovat. Patří k nim např. hřiště pro psy, které by mělo vzniknout. Patří tam také hřiště např. v Hájích, přip. ještě některé další menší projekty. Vše by ale mělo být hotovo nejpozději do konce listopadu letošního roku. Takže podmínka realizovat vše do 18 měsíců od hlasování bude splněna," doplnil Jalovec. 

Další meganápad vzešlý z 2. ročníku – Ohniště u rybníka na Maškově, je zrealizován. Předkladatelka nápadu paní Alice Vaculová společně s dalšími občany vybudovala ohniště u rybníka Maškov svépomocí. Město zafinancovalo výrobu a transport laviček a stolů v celkové výši 5 tisíc korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy