Cheb: Meganápady 3. ročníku jsou vybrány (TV Západ)

Třetí ročník chebských meganápadů zná své vybrané akce k realizaci. Dosud každoroční akce sbírá nápady občanů města ke zlepšení života jeho obyvatel. Podmínkou realizace nápadu je jeho schválení příslušnými Odbory města a jejich následný výběr v hlasování do celkové částky 5 milionů korun.

dezinfekce

"Sešlo se rekordní množství nápadů, které se blížilo ke 40, nicméně významná část z nich bohužel nebyla realizovatelná, takže do hlasování postoupilo 16 návrhů, z nichž 13 bylo odhlasováno a budou postupně realizovány. Dohromady vyčerpají drtivou většinu z té částky alokovaných pěti milionů a na realizaci máme 18 měsíců," uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Finanční náklady na realizaci návrhu nesmí přesáhnout milion korun a v případě úprav veřejných prostor musí být realizovány na pozemcích v majetku města.

"Ono pro občana je možná trošku nepřehledné to, že se nám prolínají jednotlivé ročníky, kdy ještě se dokončují projekty z předchozího ročníku a už je vyhlášen ročník nový. Dáváme ke zvážení a budeme se tím zabývat, protože participativní rozpočet je mimořádně úspěšný, jsme na něj velmi hrdí a závidí nám ho v mnoha jiných městech, jak dobře jsme ho v Chebu dokázali zavést, nicméně je pravdou, že možná do budoucna, i vzhledem k tomu, že ty nápady se budou postupně vyčerpávat, budeme zvažovat i to, jestli je dělat jenom třeba ob rok, tzn. jednou za dva roky," dodal Jalovec. 

Galerii všech dosud realizovaných i nových projektů je možné zhlédnout na stránkách www.meganapady.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy