Cheb: Lidé si připomněli 76. výročí osvobození města (TV Západ)

U příležitosti 76. výročí osvobození Chebu americkou armádou se na více místech uskutečnily pietní připomínky spojené s položením věnců. Kvůli pandemickým opatřením se vzpomínková akce v sobotu 24. dubna nesla pouze v komornějším duchu bez doprovodných programů.

dezinfekce

Představitelé města při této příležitosti položili květiny v Městských sadech u památníku 97. pěší divize armády USA, která Cheb 26. dubna roku 1945 osvobodila. Památku 71 Američanů, kteří při osvobozování města padli, tady vedle starosty Antonína Jalovce a obou místostarostů uctili také například senátor za náš region Miroslav Plevný či představitelé Československé obce legionářské. Zúčastnili se také zástupci Velvyslanectví USA, jmenovitě major Joshua Passer, velitel kanceláře pro obrannou spolupráci a nadrotmistr Michael Wilson z kanceláře vojenského přidělence. 

Krátké vzpomínkové akty se následně uskutečnily u památníku 1. pěší divize americké armády na Ypsilonce, pomníku ruským obětem 2. světové války v Nižnětagilské ulici, u památníků obětem války ze zemí bývalého Sovětského svazu a Francie na městském hřbitově, na německém vojenském hřbitově a u památníku ukrajinským obětem války v Potočišti.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy