Cheb: Lidé se mohli svézt s Hurvínkem (TV Západ)

Spolek Plzeňská dráha připravil dvoudenní akci na chebském vlakovém nádraží. Výstavu historických vagónů doplnily zvláštní jízdy "Hurvínkem" ve dnech státních svátků (den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje a den upálení mistra Jana Husa), tedy 5. a 6. července od 9 do 17 hodin na II. nástupišti.

dezinfekce

Počasí akci velmi přálo a organizátoři představili řadu zajímavostí z historie vlakové dopravy. Na výstavě se kromě vozu "bistro" s malým občerstvením prezentoval také železniční vůz s funkčním modelovým kolejištěm v měřítku HO 1:87. U něj se zastavovali na delší čas nejen děti. Probíhal i prodej upomínkových předmětů s železniční tematikou. V provozu byly muzejní lokomotivynárodního dopravce Českých drah ve správě spolku Plzeňská dráha. Například motorová lokomotiva „Hektor“ T 435.0145 s rokem výroby 1963, která je již 60 let v provozu.

Největší atrakcí byly zpoplatněné jízdy motorovým vozem M 131.1. "Hurvínek" na trase Cheb - Františkovy lázně - Tršnice – Cheb. U ostatních výstavních aktivit mohli návštěvníci podpořit činnost spolku prostřednictvím dobrovolného vstupného.Hned další víkend navazuje spolek akcí s názvem Bezdružické parní léto s nostalgickými jízdami mezi Bezdružicemi a Teplou. Více informací najdete na stránkách www.plzenskadraha.cz.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
14.07.2023 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy