Cheb: Letošní Dvorky budou pouze výstavní (TV Západ)

Další ročník mimořádně oblíbeného festivalu pod širým nebem – Chebské dvorky – již klepe na dveře. Kvůli koronavirové nákaze museli organizátoři řešit zásadní rozhodnutí o jeho podobě.

dezinfekce

„Osmnáctý ročník se určitě zapíše do historie chebských dvorků nesmazatelným písmem, protože Dvorky budou skutečně úplně jiné než ty předcházející. Zvažovali jsme, zda je nezrušit úplně. Vzhledem k tomu, že se nám ale přihlásily téměř dvě stovky výtvarníků a když jsme se zeptali, jestli přijedou a budou vystavovat i přes karanténu, která v té době byla, tak mimo dvou všichni potvrdili svou účast, že se těší. Takže jsme si říkali, že letošní Dvorky budou výstavní,“ uvedl ředitel pořádající Galerie 4 Zbyněk Illek. 

Nechystají se proto žádné koncerty, divadelní představení či dílny. Zahájení všech výstav, včetně tří přímo v Galerii 4, proběhne ve čtvrtek 11. června od 16:30 v Klášterní zahradě. 

„To jsme udělali z toho důvodu, aby se ve vnitřním prostoru galerie neshromáždilo příliš velké množství lidí. Takže zahájení budou v Klášterní zahradě. Jinak dvorky budou přístupné tak, jako každý rok od 10 hodin od rána do půl sedmé do večera,“ přiblížil Illek. 

V Galerijním klubu vystavuje fotografka a malířka Karolína Koblenová ze Stříbra. Ta v nedávné době navštívila Černobyl a pořídila výtvarné svědectví o zóně u reaktoru. 

„V dalším patře máme výstavu Davida Těšínského. Fotka jako zbraň, fotka jako lék. Je to velice zajímavý dokument ze subkultur z Ameriky, Japonska, Ukrajiny a Blízkého východu. V posledním patře v Galerii, ti, kteří nás sledují, tak si jistě povšimli, že v době nejtvrdší karantény jsme měli tzv. Vzkaz pro tento den, kdy jsme oslovili naše i zahraniční autory, kteří nám posílali své fotografie a vzkaz pro lidi jak reagovat či jak oni reagují na současnou situaci. Vzhledem k tomu, že se fotografií sešlo přes 60, bylo to 60 dnů té nejtvrdší karantény, tak jsme si řekli, že by bylo zajímavé udělat takové memento této doby právě výstavou. Takže vzkaz pro tento den je ve čtvrtém nadzemním podlaží,“ dodal Illek. 

Podrobnosti k festivalu včetně seznamu autorů a míst výstav najdete na adrese chebskedvorky.galerie4.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy