Cheb: Kradl v rodinných domech

Čtyřiatřicetiletý muž chodil s úmyslem krást tak dlouho do rodinných domů v Chebu, až skončil ve vazbě. V polovině května letošního roku měl překonat oplocení a přes terasu vniknout do rodinného domu. Ten měl prohledat a poté odcizit finanční hotovost, peněženku s osobními doklady, šperky, hodinky či elektroniku a z místa utéct. Svým jednáním měl majiteli způsobit škodu téměř 30 tisíc.

dezinfekce

Do oblasti rodinných domů v Chebu se měl znovu vydat v pondělí 8. června. Kolem poledne měl opět překonat oplocení a neuzamčenými dveřmi vstoupit do domu. V obývacím pokoji ovšem potkal sedmašedesátiletou majitelku domu, které se zalekl a okamžitě utekl.

Jen o třicet minut později si měl vyhlédnout jiný rodinný dům. Měl si otevřít branku, vstoupit na pozemek a terasou vejít do domu. Jenže ani v tomto případě se mu nepodařilo nic odcizit, jelikož v jedné z místností byl přistižen majitelem domu. Ten ho okamžitě vyzval, aby dům opustil, což muž učinil.

Policisté se případy intenzivně zabývali a v druhé polovině července čtyřiatřicetiletého muže zadrželi. Kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustil opakovaně.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.08.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy