Cheb: Konference věnovaná duchovnímu doprovázení a spolupráci

Ve středu 11. října proběhne ve farním sále římskokatolické farnosti v Chebu lokální ekumenická konference zaměřená na duchovní doprovázení a spolupráci směřovanou ven z církve. Konference je určená duchovním, pastoračním pracovníkům i všem zájemcům mimo církve.

dezinfekce

Hlavním smyslem konference je společné sdílení zkušeností a dobré praxe při duchovním doprovázení a spolupráci s pomáhajícími organizacemi.

Posluchači se mohou těšit na zahajovací přednášku předního religionisty a teologa prof. Pavla Hoška z evangelické fakulty. – Předmětem jeho příspěvku budou biblická východiska doprovázení hledajících. Tématem dalších příspěvků bude doprovázení vězňů během výkonu trestu, doprovázení nemocných pacientů na sklonku života, doprovázení osob z LGBTQ+ komunity, osob bez domova, lidí prožívajících krizi smyslu duchovního života či doprovázení rodičů samoživitelů. Součástí konference bude i prohlídka místního centra pomoci Pečovat srdcem Cheb a Hospice Sv. Jiří.

Organizátorem konference je pravoslavný duchovní, otec Metoděj Kout. Partnery konference jsou místní Hospic Sv. Jiří v Chebu, místní centrum pomoci Pečovat srdcem Cheb. Příspěvky jednotlivých přednášejících, kteří jsou odborníky z řad duchovních i mimo církve, budou reflektovat co nejširší škálu zkušeností při doprovázení lidí v různých těžkých životních situacích.

Záštitu ekumenické konferenci udělili z duchovních představitelů plzeňský biskup Tomáš Holub, dále husitský biskup Lukáš Bujna či synodní senior evangelické církve Pavel Pokorný. Za město Cheb konferenci zaštítil pan starosta Ing. Jan Vrba. Vstup na konferenci je díky finanční podpoře města Cheb a dalších sponzorů bezplatný.

Veškeré informace týkající se konference i přednášejících je možné vyhledat na facebookových stránkách www.facebook.com/DuchovniPeceCheb2023/, včetně odkazu na elektronické přihlášení. Přihlásit se na konferenci je možné i na e-mailové adrese otec.metodej@gmail.com, ze které přijdou zájemcům obratem potřebné instrukce.

Mgr. et Mgr. Vít Metoděj Kout
správce chrámu sv. Olgy ve Františkových Lázních


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy