Cheb: Již příští týden proběhne ve městě Velká cena v atletice

V Chebu se 27. července ve Velké ceně v atletice představí například Zuzana Hejnová, Pavel Maslák nebo turecký sprinter Ramil Gulijev, vítěz dvoustovky z letošní Diamantové ligy v Paříži. Vstup zdarma!

dezinfekce

Dvojnásobná mistryně světa a bronzová olympijská medailistka v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová a dvojnásobný halový mistr světa na hladké čtvrtce Pavel Maslák by již tradičně měli být největšími hvězdami blížící se Velké ceny města Chebu v atletice, která se na „Zlaté dráze“ v Poohří uskuteční ve čtvrtek 27. července od 17 hodin.

„Zuzana se před mistrovstvím světa opět dostává do skvělé formy, což potvrdila vítězstvím na Diamantové lize v marockém Rabatu. Pavel by chtěl v Chebu překonat svůj vlastní český rekord v běhu na 200 metrů, který zaběhl na červnovém mistrovství republiky v Třinci,“ uvedl hlavní organizátor Velké ceny Jacek Přibáň.

Na chebském mítinku nebudou tradičně chybět ani zahraniční hvězdy. Tou největší by měl být jeden z nejlepších evropských sprinterů, Ramil Gulijev z Turecka.

„V letošním roce má skvělou formu, vyhrál například dvoustovku na mítinku Diamantové ligy v Paříži, stovku letos zaběhl za 9,97. Momentálně se určitě může pyšnit titulem nejrychlejšího bílého sprintera. Přijet má také Slovák Volko, čerstvý evropský šampión do 23 let na dvoustovce. Na této trati se nám tak rýsuje závod, jaký jsme zatím v Chebu asi ještě neviděli. Navíc stále ještě jednám o účasti Kima Collinse,“ dodal Jacek Přibáň.

V Chebu by se měl představit také bronzový medailista z letošního halového mistrovství Evropy v běhu na 1500 metrů Filip Sasínek, česká sprinterská naděje Nikola Bendová, čtvrtkař Patrik Šorm nebo sprinter Jan Veleba. Na startu Velké ceny nebudou chybět ani domácí atleti klubu SKP Union Cheb.

„Diváci uvidí v úvodu mítinku dva běhy na 60 metrů předžáků. Představí se také naši nejlepší atleti, například druhý nejrychlejší český dorostenecký sprinter Matěj Nádhera nebo bronzové medailistky z nedávného mistrovství republiky juniorů ve štafetě na 4 x 100 metrů Aneta Tiralová, Markéta Petrikovičová, Šárka Sabadinová a Kateřina Jarošová. Nyní už jen zbývá věřit, že přijedou všichni, kteří svoji účast přislíbili, a bude nám přát i počasí. Skvělé publikum a skvělou dráhu v Chebu máme. Ne náhodou je náš mítink zastoupen v tabulkách nejlepších výkonů dosažených na území České republiky hned šestkrát. Doufám, že se stadion opět zaplní do posledního místa. Vstup bude i díky finanční podpoře od města Cheb tradičně zdarma,“ pozval Jacek Přibáň.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy