Cheb, Jáchymov: Druhá etapa oprav přinese stěhování seniorů (TV Západ)

Karlovarský kraj pokračuje v rekonstrukci Domova pro seniory v Chebu na Skalce druhou etapou. Při ní se budou měnit umakartová jádra a rozvody, takže se budou muset senioři stěhovat. Původní plány s využitím tzv. Modrého věžáku padly z důvodu požární

dezinfekce

Karlovarský kraj pokračuje v rekonstrukci Domova pro seniory v Chebu na Skalce druhou etapou. Při ní se budou měnit umakartová jádra a rozvody, takže se budou muset senioři stěhovat. Původní plány s využitím tzv. Modrého věžáku padly z důvodu požární bezpečnosti, a tak kraj hledá další řešení.

„My bychom chtěli rekonstruovat 100 pokojů pro klienty. Chtěli bychom vybudovat nové koupelny. To znamená nové zařízení koupelen, určitě bychom chtěli renovovat, rekonstruovat rozvody teplé vody, studené vody a elektro. Klienty jsme umístili do okolních zařízení v oblasti Chebu, kde se významně zapojily rodiny klientů a jako alternativu jsme řešili vybudování 28 lůžek v našem zařízení Mariánská, kam část klientů můžeme přesunout a zbytek kapacity můžeme využít pro ostatní zájemce z Karlovarského kraje,“ popsal náměstek hejtmanky Petr Kubis.

Stěhování na Mariánskou, která se nachází za Jáchymovem, se bude týkat jen části klientů.

„Samozřejmě naše snahy jsou, aby klienti žili ve městech. Bohužel historicky ten stav byl takový, že zařízení se vytlačovala mimo město. Pozitivum na tom vidím, že tam je krásná příroda, takže klienti tam stráví svůj čas v klidu a v pohodě a po dostavbě se můžou vrátit zpátky,“ dodal Kubis.

Na Mariánské je připraveno 28 lůžek. Zadávací řízení na opravy Skalky počítá s hodnotou zakázky ve výši 67,5 milionu korun. Padesátimilionovou dotaci z MPSV doplní 17,5 milionu korun z rozpočtu kraje. Stavět by se mělo začít v březnu letošního roku a konec rekonstrukce je plánován na říjen 2018.



Komentáře

Váš komentář videa...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 14.01.2017 02:19
Video



0 +
 

Hlavní zprávy