Cheb: FK Hvězda děkovala panu Kropáčkovi

V neděli proběhlo v Chebu v Hájích setkání u příležitosti ukončení lékařské kariéry s MUDr. Janem Kropáčkem, který se staral o řadu sportovců, mimo jiné i o házenkářky a fotbalisty Hvězdy Cheb. Akci doprovázel Městský dechový orchestr, mažoretky, nechyběli dobrovolní hasiči z SDH Cheb - Háje a spousta dalších, kteří byli spojeni s dlouholetou kariérou doktora Kropáčka.

dezinfekce

MUDr. Jan Kropáček
Nastoupil v roce 1969 po promoci na Fakultě všeobecného lékařství UK v Plzni na chirurgické oddělení nemocnice v Aši k uznávanému lékaři primáři Janu Novotnému. Po otevření rekonstruované nemocnice v Chebu v roce 1971 přešel na chirurgické oddělení. V roce 1980 odešel do ambulantní sféry na chirurgickou ambulanci a zároveň byl pověřen funkcí sportovního lékaře. Tato funkce mu umožnila prožít celou slavnou fotbalovou prvoligovou éru Rudé hvězdy Cheb, kde fungoval jako oddílový lékař. Dlouhá léta učil také na Střední zdravotnické škole v Chebu. V roce 1993 se svými kolegy měli tu odvahu a na nemalý úvěr postavili „na míru“ budovu polikliniky Galenia, kde pracoval na chirurgickém soukromém oddělení. Po celou dobu sloužil také na chirurgickém oddělení v chebské nemocnici. Této práce již po 48 letech v loňském roce zanechal. Podle jeho slov měl to velké štěstí, že se mohl věnovat oborům, které chtěl opravdu dělat, a které se staly i jeho koníčkem.V nově založené celostátní soutěži „Ordinace roku“ se v roce 2015 jeho chirurgická ordinace stala nejlepší v republice. V roce 2016 v téže soutěži dosáhla ambulance doktora Kropáčka na druhé místo a následně se stala nejlepší ambulancí v Karlovarském kraji.

"V minulém roce ukončil svou lékařskou kariéru, za kterou mu tímto chceme poděkovat," uvádí na svých facebookových stránkách FK Hvězda Cheb.


Zdroj: fb FK Hvězda Cheb
           fb JSDH Cheb



Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy