Cheb: Epidemická situace se výrazně zlepšila (TV Západ)

V pondělí 15. března bylo spuštěno v Chebu krajské velkokapacitní očkovací centrum. V prostorách Kulturního centra Svoboda se na čtyřech místech zvládne denně naočkovat vakcínami proti covid-19 více než 400 lidí.

dezinfekce

"My jsme i po dohodě s Hasičských záchranným sborem hledali nejvhodnější místo pro otevření očkovacího centra. Na základě požadavků bylo vyhodnoceno KC Svoboda. Takže jsme poskytli veškerou součinnost z hlediska pronájmu, úklidu atd. a postupně zde vzniklo toto velmi dobře zabezpečené očkovací centrum. Pro seniory máme zřízenou linku, kde jim můžeme poradit a právě třeba i pomoci s registrací. Jinak město pomáhá organizačně, ať už právě s poskytnutím prostor či nějakých přidružených služeb k tomu. Jinak je to ale samozřejmě primární věcí Karlovarské krajské nemocnice a kraje," uvedl starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Situace na Chebsku se navíc postupně zlepšuje, ale nemocnice je stále pod velkým náporem. 

"My dostáváme každý den monitoring o nových testovaných, výsledcích testů atd., takže můžeme tvrdit, že již měsíc a půl nám v Chebu čísla nově nakažených klesají. V poslední době velmi rapidně. Dokonce za poslední týden patříme mezi vůbec nejlepší okresy v celé ČR s nejmenším počtem nakažených. Dá se tvrdit, že pomaličku začíná slábnout i tlak na nemocnici. Již nejsou zapotřebí každodenní transfery pacientů z regionu někam mimo. Dá se tedy i tvrdit, že nemocnice, byť si v minulých měsících prodělala obrovskou zátěž, tak se začíná maličko vracet jaksi k normálnějšímu stavu. Ala samozřejmě k normálu to má ještě stále daleko," varoval Jalovec. 

Denní přírůstky nakažených se v současné době pohybují na úrovni desítek. Podrobné statistiky můžete sledovat na stránkách Ministerstva zdravotnictví v odkaze v textové části reportáže. 

https://onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19/kraje/KVK


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy