Cheb: Dvojice kradla, kde mohla

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 31 a 33 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Třiatřicetiletý muž byl navíc obviněn ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Třiatřicetiletý muž měl ve druhé polovině srpna letošního roku vniknout během jednoho dne do dvou rozestavěných domů v Chebu. Následně v nich měl odcizit téměř vše, co mu přišlo pod ruku, zejména tedy pracovní nářadí. Měl vzít například různé flexy, vrtačky, plynové bomby či LED světla.

O několik dní později se už dvojice obviněných měla společně vydat na parkoviště v Chebu. Třiatřicetiletý muž měl vniknout do zaparkovaného vozidla značky Dacia a z něj opět odcizit řadu pracovního nářadí. Mladší z dvojice obviněných měl stát opodál a hlídat, zda se k osobnímu vozidlu někdo nepřibližuje. Odcizené věci měla dvojice poté prodat, finanční prostředky si rozdělit a použít je pro svou potřebu.

Na konci srpna letošního roku měla dvojice využít toho, že v Chebu zaparkované vozidlo značky Kia mělo pootevřená okna. Mužům se podařilo do vozidla vniknout a najít v něm klíč. Následně měla dvojice obviněných pomocí tohoto klíče s osobním vozidlem odjet. Z automobilu, který dvojice nakonec odstavila za Chebem, měli ze zavazadlového prostoru odcizit uschované čerpadlo. Osobní vozidlo měl navíc řídit třiatřicetiletý muž, který má platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2024.

Svým jednáním měla dvojice způsobit škodu přibližně 180 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného třiatřicetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí dvojici mužů trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 12.09.2021 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy