Cheb: Do Meganápadů 2 bylo vybráno 9 projektů (TV Západ)

V sobotu 15. května bylo v Chebu ukončeno hlasování navržených nápadů do druhého ročníku městského participativního rozpočtu s názvem Mega nápady. O celkem 5 milionů korun se utkalo 17 projektů, které mají vylepšit život ve městě a jeho okolí.

dezinfekce

"Výsledky letošního ročníku Meganápadů mne velmi potěšily. Do finále postoupilo 17 realizovatelných projektů. Což je stejně jako v minulém roce. Zájem hlasujících dokonce překonal loňský rok, kdy jsme i tak patřili mezi nejúspěšnější města v republice. Zatímco loni hlasovalo 1322 lidí, letos dokonce počet hlasujících stoupl na 1604. Z hlediska vyčleněných 5 milionů korun se nám do této částky vejde 9 nejvýše položených a nejúspěšnějších návrhů a 8 návrhů zůstalo pod čarou. Nicméně i mezi nimi jsou takové, kterými se budeme chtít dále zabývat a příp. je rozvinout přímo z rozpočtu města. Mezi devíti úspěšnými je velmi široké pole působnosti od např. venkovního florbalového hřiště pro sportovce přes vybavení pro turisty – z hlediska výhledových laviček např. na Zelené hoře až třeba po vybavení Domu dětí a mládeže Sova, kde by mohl vzniknout nový včelín a kontaktní Mini ZOO," popsal výsledky starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Vítězný návrh počítá s vytvořením studie pro běžeckou a vycházkovou trasu kolem přehrady Skalka za 150 tisíc korun, druhý a třetí pak obsahuje již zmíněné projekty pro DDM Sova za 940 resp. 796 tisíc. Na čtvrtém místě skončil projekt za pouhých 5 tisíc, za které má vzniknout ohniště u Maškovského rybníka. 

"Vždycky na realizaci nápadů z toho ročníku je 18 měsíců. Protože letos v červnu ukončíme letošní ročník, tak v průběhu podzimu a pak v roce 2022 by mělo být všech 9 nápadů realizováno," dodal Jalovec. 

S ohledem na přetrvávající zájem veřejnosti chce vedení města v meganápadech pokračovat i v příštím roce. Přehled všech projektů s jejich popisem najdete na stránkách www.meganapady.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 26.05.2021 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy