Cheb: Dnešní atletická Velká cena bude tradičně hvězdná

Již 38. ročník Velké ceny města Chebu v atletice se na „Zlaté dráze“ v Poohří uskuteční dnes od 17 hodin.

dezinfekce

„Zářijovým termínem vycházíme vstříc chebských fanoušků atletiky, od kterých jsme v minulých letech často slyšeli, že by náš gala mítink rádi viděli, ale o prázdninách je spousta z nich na dovolených. A druhým důvodem je to, že díky tomu budou moci v Chebu startovat atleti z Asie a Oceánie, kteří se budou účastnit následného Kontinentálního poháru v Ostravě,“ uvedl hlavní organizátor Velké ceny Jacek Přibáň.

Na chebském mítinku tak vedle domácí špičky opět nebudou chybět ani zahraniční hvězdy.

„Na Velké ceně závodila řada špičkových atletů. Z českých hvězd to byl Tomáš Dvořák, Roman Šeberle, Lída Formanová, Zuzana Hejnová nebo Pavel Maslák, z těch zahraničních například mistr světa na stovce a miláček tribun Kim Collins nebo vloni Ramil Guliyev, který krátce po našem mítinku vyhrál dvoustovku na světovém šampionátu v Londýně. Proto nepřekvapí, že se při Velké ceně běželi dva české rekordy a bylo tady dosaženo čtyř nejlepších výkonů všech dob na území České republiky. I v letošním roce očekáváme velké výkony a velké atlety,“ dodal Jacek Přibáň.

První ročník Velké ceny se uskutečnil na škvárové dráze v Poohří 26. července 1981. V letech 1995 až 2012 se mítink kvůli absenci vhodného zázemí v Chebu konal v německých městech Mitterteich a Wissau. Nyní ho již šestým rokem hostí „Zlatá dráha“ v Poohří.

O tom, že se atletická Velká cena blíží, jsme vás informovali zde.


Zdroj: město Cheb



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.09.2018 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy