Cheb: Divadlo ordinuje manželskou terapii psem

Druhou premiérou chebské Sezóny nového začátku je romantická hra amerického autora Alberta Ramsdella Gurneyho s názvem SYLVIE. Jedná se téměř o klasickou vztahovou komedii s manželským párem, který prochází krizí středního věku, a jak bývá v těchto případech obvyklé, mezi manžele se vklíní někdo třetí. Tím třetím je ovšem zcela netradičně příslušník jiného živočišného druhu – pes.

dezinfekce

Co si počít, když jeden z manželů psa chce a druhý ne? A je to ještě normální vztah mezi psem a jeho páníčkem, nebo už to přerůstá v cosi podivného, zvlášť když bezprostředního psího nalezence hraje půvabná herečka? Zvítězí lidský svět rozumu, povinností a úspěchu nebo zvířecí smysly, instinkty a užívání života? 

Zvláštní hereckou příležitost přináší komedie představitelce titulní postavy, tedy psa Sylvie, kterou v chebském zpracování hraje Stephanie Van Vleet. Manželský pár Grega a Kate ztvárňují David Beneš a Vladimíra Vítová. Trojroli Toma, Phyllis a Leslie, tedy tří postav různých povah i pohlaví, které jsou variacemi na lidskou povahu, si užije Pavel Marek. 

Komedii Sylvie v Chebu režíruje jako svou třetí inscenaci po Nebezpečných vztazích a Ramsesovi II. režisér Adam Doležal v novém překladu Jakuba Škorpila. Scénu a kostýmy vytvořila Agnieszka Pátá-Oldak a hudbu Jiřího Švece z nahrávky i živě interpretuje psí kapela The Häff ve složení Jiří Švec, Petr Melichar a Martin Sova. Dramaturgii inscenace měla na starosti Martina Pokorná. 

Režisér Adam Doležal nastínil, koho Sylvie bude bavit především.

„Myslím, že budou spokojeni pejskaři, ale pozval bych vlastně všechny muže a ženy od jistého věku. Nejlépe manželské páry, pro které to může být svým způsobem terapie. Ideálně páry, které psa ještě nemají,“ uvedl Doležal. 

Premiéry se uskuteční ve studiu d, kvůli omezené kapacitě studiového prostoru budou jako obvykle dvě: v pátek 22. a v sobotu 23. října 2021, vždy od 19 hodin.

Nejbližší reprízy jsou pak na programu 27. října v 19, 2. listopadu v 17 a 2. listopadu v 19 hodin. 



Zdroj: Martina Pokorná, Západočeské divadlo v Chebu


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.10.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy