Cheb: Čtvrťáci nadělovali radost

Čtvrťáci z 5. ZŠ zpříjemnili adventní čas chebským seniorům. Žáci 4. C před Vánoci zpívali před domovy pro seniory na Skalce a Spáleništi. Za půlhodinová vystoupení si vysloužili nejen potlesk, ale na Spáleništi i bohatou sněhovou nadílku, která koncertu dodala pravou vánoční atmosféru. „Šli jsme lidem v těchto domovech udělat radost, chtěli jsme jim zpříjemnit advent,“ řekla Vilma Velebová, třídní učitelka 4. C.

dezinfekce

Akci vymyslela spolu s paní učitelkou na hudební výchovu Janou Haklovou. Obě seniorům spolu s dětmi také zazpívaly a paní učitelka Haklová celé vystoupení doprovodila na harmoniku. „Vymysleli jsme to s dětmi a rodiči. Hodně nám pomohla rodina Julinky Loukotové, která dětem připravila kostýmy. Chtěla bych jim za to moc poděkovat,“ dodala Vilma Velebová. Děti pak kostýmy - někdo byl za stromek, jiný za hvězdu, další za dárek - během výtvarné výchovy vymalovaly. Koledy si zase nacvičily na hodinách hudební výchovy. Zpívaly tradiční vánoční hity jako Narodil se Kristus Pán, ale i méně známé písně jako Stojí vrba košatá.

Původní plán byl, že děti zazpívají seniorům uvnitř, kvůli koronavirovým omezením ale musely zůstat venku. Nevadilo to. „Z jednoho z domovů máme zprávu, že někteří dědečkové a babičky byli tak nadšení, že chtěli být u oken v první řadě a strhli záclony,“ řekla paní učitelka Velebová.

Nebyl to jediný dobrý skutek 4. C před Vánoci. V rámci školní soutěže skončila třída druhá v množství nasbíraných kaštanů pro lesní zvířata. Za to byla odměna 650 korun. „Děti měly možnost naložit s odměnou dle vlastního uvážení. Bez zaváhání se rozhodly věnovat peníze na dobročinné účely. Vůbec nepřemýšlely o tom, že by si koupily třeba něco na zub. Společně jsme se domluvili, že peníze darujeme Hospici Sv. Jiří. Dostalo se nám milého přijetí a děti byly odměněny Řádem Sv. Jiří a sladkostmi,“ uzavřela vánoční příběh Vilma Velebová.


Zdroj: FB Město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 11.12.2021 14:30




0 +
 

Hlavní zprávy