Cheb: Celníci zadrželi pět nelegálních herních zařízení

Jednou z mnoha kompetencí Celní správy České republiky je kontrola provozování hazardních her. Příslušníci oddělení dohledu nad subjekty Celního úřadu pro Karlovarský kraj vykonávají dozor v oblasti provozování hazardních her podle zákona o hazardních hrách a souvisejících předpisů. Zaměřují se jak na legální, tak i na nelegální provozování hazardních her.

dezinfekce

Přestože nelegálního hazardu v Karlovarském kraji v poslední době výrazně ubylo, celníci dále herny monitorovali a kontrolovali. Od září do konce listopadu provedli 11 kontrol, z nichž byly 4 pozitivní a jedna kontrola skončila zabavením 5 kusů kvízomatů typu Pegasus v hodnotě 500 tisíc korun v nelegální herně v Chebu.

Z důvodu mechanického připevnění technických herních zařízení byl ke kontrole přizván zámečník, který připevnění odstranil. Nelegální automaty celníci z provozoven odvezli do skladu celní správy. Zjištěná porušení zákona budou projednána v rámci správního řízení, při němž provozovateli hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun a zabrání či propadnutí veškerého herního zařízení, jež k provozování nelegální hry sloužilo. Po pravomocném rozhodnutí budou nelegální automaty zlikvidovány.

Celníci zaměřují kontroly také na legální provozování her, zda jsou provozovány v souladu se zákonem o hazardních hrách. Ve čtyřech případech zjistili v karlovarském regionu pochybení legálních provozovatelů hazardních her, nejčastěji se jednalo o nedodržení podmínek uvedených v základním povolení. Provozovatelé hazardních her se dopustili porušení zákona také tím, že nedodrželi povinnosti související s identifikací a evidencí návštěvníků herního prostoru, čímž byla mimo jiné umožněna účast na hazardní hře i osobám bez platné registrace a na cizí uživatelské konto.

Všechny výše uvedené případy předali celníci k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Za uvedené přestupky lze provozovatelům hazardní her uložit pokuty do výše 3 000 000 Kč.


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 02.12.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy