Cheb: Atletická Velká cena nabídla letos běhy a skok daleký (TV Západ)

V úterý 5. září se uskutečnil na stadionu v Poohří již 34. ročník atletické Velké ceny Chebu. Technicky soutěž zajistil oddíl TRIATLET Karlovy Vary ve spolupráci s SKP Union Cheb. Akci poprvé nemoderoval ze zdravotních důvodů Jacek Přibáň.

dezinfekce

Mikrofonu se proto ujal člen klubu Michal Novák, který pozdravil diváky i zástupce chebské radnice.

„Především na začátku bych chtěl poděkovat organizátorům, kteří se tady už tolik 43 let snaží, aby chebské publikum vidělo dobrou atletiku a kteří se také snaží, aby atletika v Chebu měla dobrou úroveň. Současně bych chtěl dobré duši chebské atletiky Jackovi Přibáňovi, který tady bohužel kvůli nemoci nemůže být s námi, aby se brzy uzdravil a zase byl tím tahounem, tak jak ho známe. Atletům přeji, ať překonají své osobní rekordy a ať se při soutěžích hlavně nezraní a vám divákům přeji příjemný zážitek,“ uvedl starosta Chebu Jan Vrba. 

Společně pak přivítali některé z výrazných účastníků akce. Čtvrtkaře Patrika Šorma, který později vyhrál svůj rozběh na 300 metrů. Dále rekordmana mítinku ve skoku dalekém Radka Jušku. Tomu se v tomto ročníku podařilo skočit v Chebu vynikajících 820 centimetrů. Bohužel s nadměrnou podporou větru, takže zapsal 797, čímž ale zároveň o 3 centimetry překonal dosavadní rekord mítinku. 

„Dámy a pánové, legenda českého sprintu, nestor českého sprintu a téměř neporažený na trati 100 metrů a 60 metrů v ČR - Jan Veleba,“ pozdravil dalšího účastníka moderátor. 

Závody tradičně odstartovaly běhy na 60 metrů minipřípravky. V děvčatech zvítězila Kristýna Danková před Karolínou Burianovou a Barborou Forstovou. V chlapcích dominoval  Adam Aišman v osobním rekordu 9.37. 

Strhující atmosféru měl závod na 60 metrů mužů, ve kterém zvítězil v čase 6.71 Jan Veleba před svým klubovým kolegou z Dukly Praha Ondřejem Macíkem. 

„Máme zde zadýchaného vítěze 60 metrů. Zeptám se ho, jak byl náročný konec sezony a na tento poslední závod s motivací a s vůbec fyzickými silami,“ moderátor.

„Ještě jednou dobré odpoledne, když je takhle hezky, tak je to samozřejmě jednodušší. Chtěl jsem tady zaběhnout ten národní rekord nebo nejlepší český čas. Chyběla tomu setinka, respektive dvě, což mě mrzí. Měl jsem asi víc bejčovat. A náročný konec sezony - myslím si, že teprve teď bude to volno náročné. A pak ta samotná příprava na olympiádu, nebo olympijský rok, respektive,“ řekl vítěz. 

V kategorii žen pak domácí sprinterka, druhá nejlepší v žácích v České republice, Alžběta Levová, ročník 2010, předvedla skvělý výkon na stejné trati a zvítězila v čase 7.91. Kompletní výsledky a fotogalerii chebské Velké ceny najdete na stránkách klubu na adrese www.atletikacheb.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy