ČEZ vyhlásil kalamitní stav nejen v našem kraji

K 16:00 hodině evidoval ČEZ dispečink 299 poruch na vedení vysokého napětí, bez elektřiny bylo na zásobovacím území ČEZ Distribuce 207 tisíc odběratelů. Nejvíce poruch se řešilo v terénu ve Středočeském kraji – 66 poruch na vn, kdy bez elektřiny bylo 39 tisíc domácností.

dezinfekce

Z hlediska počtu odběrných míst bez elektřiny však bohužel vede Královehradecký kraj, zde ČEZ pracuje na obnovení dodávky elekřiny cca 46 tisícům odběratelů a řeší 51 poruch na vedení vn. Daří se obnovovat dodávky elektřiny na severu Čech, v Ústeckém kraji aktuálně řeší 23 poruch na vn a bez elektřiny je na 8 tisíc odběrných míst.

V Libereckém kraji je situace horší, zde pracují pracovníci ČEZ na 39 poruchách vn a bez elektřiny bylo na 30 tisíc odběratelů. Daří se snižovat počty odběratelů bez elektřiny také na západě Čech, v Karlovarském kraji se řeší 18 poruch vn, bez elektřiny bylo 6,5 tisíce odběrných míst, v Plzeňském kraji bylo pak hlášeno 50 poruch na vn a 30 tisíc odběratelů bez elektřiny.

Na Moravě v Moravskoslezském kraji pak pracovníci v terénu pracují na opravě 10 poruch vn, kdy se snaží obnovit dodávky elektřiny pro 7 tisíc odběratelů.

Příčinou poruch jsou pády stromů a větví do vedení, došlo k přetrhání vodičů, na řadě míst došlo k poškození či destrukci podpěrných bodů, ulomení izolátorů.

Kalamitní stav trvá i nadále v 6 krajích – Liberecký, Ústecký, Královehradecký, Karlovarský, Plzeňský a Středočeský, kdy ČEZ Distribuce nově vyhlásila kalamitní stav i v kraji Vysočina, v okrese Havlíčkův Brod, a v kraji Pardubickém. 

Podrobnější informace týkající se obcí bez elektřiny naleznete na www.cezdistribuce.cz

Poruchy je možné i nadále hlásit na 800 850 860, popřípadě lze využít portál www.bezstavy.cz

! Aktualizace k 20:00 hod. !

Dispečink ČEZ Distribuce aktuálně eviduje na 220 poruch na vedeních vysokého napětí, bez elektřiny je 94 tisíc odběrných míst. Poruchy se daří opravovat a pracovníci připojují k distribuční soustavě další zákazníky. Poruchové čety jsou stále v terénu a pracují na obnovení dodávky elektřiny do postižených lokalit. Nejvíce míst bez elektřiny je aktuálně v Středočeském kraji, a to přes 24 tisíc, dále v Královehradeckém kraji – přes 21 tisíc. Situace se uklidnila v kraji Karlovarském, Olomouckém a Ústeckém. V Plzeňském kraji zbývá připojit ještě na 10 tisíc odběrných míst, v Libereckém kraji pak na 17 tisíc odběrných míst.

Kalamitní stav nadále trvá v 8 krajích, nicméně během pozdního večera či noci předpokládá ČEZ odvolání kalamitních stavů v jednotlivých okresech Karlovarského, Středočeského a Ústeckého kraje.

Na odstranění následků orkánu se podílí na 500 pracovníků poruchových čet i subdodavatelských firem, dispečerů i pracovníků distribučního call centra. Práce pokračují i v této večerní hodině, vyjma lesních úseků, kde hrozí pád stromů a větví na pracovníky. 


Zdroj: Mgr. Soňa Holingerová, mluvčí Skupiny ČEZ


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 10.02.2020 20:00




0 +
 

Hlavní zprávy