Cesty české vědy míří do Královské mincovny v Jáchymově

Muzeum Královské mincovny Jáchymov přichystalo výstavu, která přibližuje příběhy přírodovědného poznání. Tyto příběhy jsou zasazené do míst, kde se skutečně odehrávaly. Návštěvníci do nich mohou nahlédnout prostřednictvím dvanácti zastavení, jež ukrývají příběhy z dějin geografie, botaniky, geologie, astronomie či genetiky.

dezinfekce

Témata výstavy jsou vybrána z dvanácti naučných stezek vytvořených pro mobilní zařízení v rámci projektu Přírodovědecké fakulty Karlovy univerzity. Projekt „Živá mapa“ se soustředí na historii přírodních v českých zemích. Základem je tvorba databáze historicky významných míst spjatých s dějinami vědy. Tento obsah je pak promítán do digitální interaktivní mapy s nejrůznějšími funkcemi.

On-line dostupná mapa s odborným obsahem je pak zcela interaktivní. Na samotných uživatelích pak závisí, s jakými soubory dat budou pracovat. Je možné zaměřit se na jednu z vybraných oblastí, vybrat si časové období, hledání pomocí klíčových slov. Mapový záznam poskytne základní informace o vybraném místě, ale odkazuje i na další místa.

Vernisáž výstavy se koná 2. dubna v 15 hodin v muzeu Královské mincovny Jáchymov, výstava pak bude možné zhlédnout do 10. července 2022.

Zdroj: Krajské listy



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy