České dráhy nabídnou před Vánoci v posilových vozech stovky míst k sezení navíc

Předvánoční čas je tradičně spojen s větší poptávkou po cestování. České dráhy proto vypraví větší počet posilových vozů, které nabídnou dohromady několik set míst k sezení navíc. Dopravce doporučuje také včasné pořízení rezervací a na kratší trasy, např. v okolí Prahy, využívat regionální vlaky.

dezinfekce

„Každoročněv předvánočním čase vypravíme řadu posilových vozů.Větší část posil je plánovaná, ale budeme mít připravené ivozy pro operativní posílení těch nejvytíženějších vlaků.S posilami začneme již zhruba v polovině týdne apočítáme s nimi nejméně do soboty 23. prosince. Nejvíceposilových vozů bude směřovat už tradičně z Prahy navýchod republiky, ve vlacích do Ostravy, na Valašsko a na středníMoravu. Více vozů se v předvánočním čase objeví ale takéna dalších linkách, třeba z Prahy do Českých Budějovicnebo do Plzně a Chebu,“ říkáJiří Ješeta, člen představenstva a náměstek pro osobnídopravu.

Českédráhy doporučují pro cesty v dálkových vlacích včaspořídit rezervace. Některé vlaky jsou ale již nyní zcelavyprodané, nebo v nich zbývají poslední volná místa. Jsouto např. spoje SC PendolinoKošičanz Prahy na Slovensko s odjezdy v pátek a v soboru22. a 23. prosince. Na severní a východní Slovensko lze v tytodny ještě cestovat vlaky EuroCity Ostravana Valašskýexpress přestupem na slovenské vnitrostátní vlaky např. v Púchověnebo v Žilině.

Cestujícím,kteří budou cestovat v přepravní špičce před Vánoci nakratší vzdálenosti, hlavně v oblasti velkých aglomeracíjako je např. Praha, doporučujeme využívat místo dálkovýchvlaků vlaky regionální. Jde např. o relace Praha – Kolín,Praha – Benešov u Prahy, Praha – Beroun atp.

Cestujícíbez rezervací si pak mohou ověřit obsazení vlaku i krátce předodjezdem v e-shopu Českých drah nebo v mobilní aplikaciMůj vlak, kde mají zákazníci u většiny dálkových vlakůk dispozici schéma celého vlaku a zobrazení rezervovanýchmíst a míst bez rezervace. Podle obsazenosti vlaku se pakmohou rozhodnout, zda zvolí příslušný spoj nebo využijí jinývlak.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy