Březová: Na festivalu dechové hudby zahrají čtyři orchestry (TV Západ)

Březová na Sokolovsku bude potřetí místem setkání milovníků dechové hudby. Ve zdejším amfiteátru se představí čtveřice orchestrů.

dezinfekce

„Akce se uskuteční v sobotu 23. června ve venkovním amfiteátru Kulturního domu a multifunkčního centra na Březové. Zahájení festivalu je plánováno na 14 hodinu, kdy za účasti všech orchestrů zazní pochod Festival 77. Letos jsme pozvali čtyři orchestry, což je oproti předchozím rokům o jeden více. Kromě domácího Březováčku, který je spolupořadatelem festivalu, vystoupí tři hostující. Jsou to dechový orchestr ZUŠ Toužim, dechový orchestr ZUŠ Anny Marie Buxton z Úpice a dechový orchestr mladých ZUŠ Fryderyka Chopina z Mariánských Lázní. Kromě audio zážitku se diváci mohou těšit i na ten vizuální, protože jednotlivé soubory doplní mažoretky,“ popsal vedoucí pořadatelského Multifunkčního centra Březová Michal Bedeč.

Domácí orchestr Březováček oslaví letos kulaté výročí od svého vzniku.

„My jsme zjistili, že Březováček, jako domácí orchestr, byl založen v roce 2008. Letos by měl tedy slavit deset let. S pořadateli přemýšlíme, jak festival okořenit,“ dodal Bedeč.

V Březové jsou připraveni i na nepříznivé počasí, vedle amfiteátru je velký sál, do kterého by se program mohl přesunout. Program bude probíhat asi čtyři hodiny a vstupné je dobrovolné. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy