Březová: Mistrovství ČR v praku vyhráli Truhlář a Vránová (TV Západ)

V amfiteátru Kulturního domu v Březové na Sokolovsku se v sobotu 21. září uskutečnilo finále soutěže Mistrovství České republiky ve střelbě z praku. Kromě mistrovské kategorie proběhlo i klání amatérů a zájemců z řad veřejnosti.

dezinfekce

„Je to pozvání pro všechny – jak pro děti, tak pro neregistrované. Ono jde těžko říci registrovaní,  neregistrovaní. Seriál Mistrovství České republiky je více než 10 soutěží a z toho se poté započítává pět nejlepších výsledků s tím, že tento seriál opravdu absolvuje 30, 40 střelců. Březová má punc finálového závodu. Tzn., že my poté dopočítáme celostátní výsledky. Dnes budeme vyhlašovat mistra a vicemistra republiky jak v kategorii žen, tak i v kategorii mužů,“ popsal starosta Březové Miroslav Bouda. 

Do soutěže neregistrovaných hráčů se zapojil i starosta Březové a tak mohl vysvětlit rozdíl v kategoriích.

„Nestřílíme na deseticentimetrová kolečka z deseti metrů. Máme klasické pistolové terče a nostalgicky vzpomínáme na naše mládí a dětství. Máme zde takovou střelnici. Odhaduji, že kolem dvacítky lidí se tam schází pravidelně – středa, pátek. Takže to jsou stovky kuliček, kolik tam všichni vystřílí. A co je krásné – ona už je to taková rodinná komunita, to vidíte nejen na Březové, ale i celostátně, jsou to lidé, kteří znají své osudy, příběhy. Mám vždy velkou radost, že se např. zapojí už i jejich děti, vnuci a tak,“ přiblížil zázemí v Březové Bouda. 

Místní sbírají zkušenosti i v zahraničí.

„Vlastně se zde objevil i jeden z velkých výrobců praku, který tomu opravdu dává vyšší sportovní úroveň. Není to bez zajímavosti, že naši členové absolvovali i soutěž v Číně. To je vlastně Mekka nejlepšího praku na světě. Kdybych to porovnával, tak naše výsledky v celosvětové úrovni jsou v té lepší polovině. A jen pro představu, když vidíte v Asii, jakým způsobem se tomu sportu věnují, není žádným tajemstvím, že je tam např. střední a vysoká škola, tzn., že na místní fakultě tělesné výchovy se vyučuje i prak, tam chytáme spoustu zkušeností a už se to prolíná i k nám. A už zde vidím praky, převzaté terče a jiné věci. Opravdu jde ta sportovní linka nahoru,“ dodal Bouda. 

Vítězem prakiády v Březové se stal Ladislav Truhlář, který současně bral pohár vítěze celého Mistrovství ČR. Mezi ženami byla v Březové nejlepší Anna Dušková, celkovou vítězkou se stala Ludmila Vránová. Podrobnosti o soutěžích najdete na www.prakiada.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy