Březová: Město si připomnělo výročí 60 let povýšení (TV Západ)

O rok odloženou oslavu 60. výročí povýšení na město si užili v Březové na Sokolovsku. Ve zdejším Kulturním domu – Multifunkčním centru v pátek 15. října připravili organizátoři večer spojený s promítáním dokumentů a živou hudbou. Více než stovku návštěvníků přivítal moderátor večera, březovský rodák Matěj Chmelenský, který připomněl, že akce se koná kvůli loňským covidovým opatřením až o 12 měsíců později.

dezinfekce

"Přede mnou se to odehrává jako jakýsi životní film, protože ono je to víceméně 30 let mé práce zde. To bylo špatně, aby to znělo jako, že Bouda všechno zajistil. Ale v podstatě je to trošičku i takové nostalgické vzpomínání, co bylo, nebylo – pro mě to jsou vskutku emocionální zážitky. Když potom člověk vidí na prezentacích, i v tom povídání, co se událo, postavilo, zajistilo, kolik kulturních, sportovních aktivit a věcí, tak si říkám, bylo to vůbec možné stihnout za ta léta?" vyznal své pocity dlouholetý motor města Březová a jeho starosta Miroslav Bouda.

Výhodou města je podle starosty mimo jiné i skvělý kolektiv v zastupitelstvu.

"Mé heslo je, že komunální politika není o tričku, jestli je modré, červené, zelené, to je, jak se říká o popelnici, kdy ji je třeba postavit a samozřejmě i naslouchat druhým. A mě se opravdu daří spolupracovat s vynikajícími lidmi, kterým vždy záleželo na Březové a na okolních vesničkách bez hloupého politikaření," potvrdil starosta. 

Nečekaným bodem programu bylo i poděkování krajských zástupců s věnováním pamětního listu hejtmana Karlovarského kraje březovskému starostovi.

"Ono to jde na mě asi nyní vidět, protože – ne, že by to se mnou otřáslo, ale bylo to tak velké překvapení pro mě, že mi někdo v podstatě poděkoval, byť formou pamětního listu. Vážím si toho ale o to více, že to byli kolegové, starostové, kteří také dokázali celou řadu věcí ve svých městech. Opravdu to pro měl byl silný zážitek," dodal Bouda. 

V hudební části večera vystoupila muzikálová zpěvačka Kateřina Herčíková a její kolega Jan Kříž s kapelou. Pro březovské publikum si připravili řadu hitů a potěšili tak přítomné návštěvníky. Po oficiální části programu se konalo v prostorách v přízemí společenské setkání u pestrého rautu, kde byl čas na neformální rozhovory.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy