Březová: Krimifest nabídne špičkové filmy, koncert, přednášky a výstavu (TV Západ)

Již 17. ročník jedinečného krimifestu se uskuteční opět v Březové na Sokolovsku. Od 13. listopadu se po celý týden bude kromě filmových projekcí konat řada doprovodných akcí.

dezinfekce

„Slavnostní zahájení festivalu máme plánováno na středu 15. listopadu. Od 17 hodin zde proběhne zahajovací vernisáž celé výstavy a následně benefiční koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR, kdy vystoupí i jejich sólisté – Tomáš Savka a Gabriela Urbánková. Výtěžek z benefičního koncertu bude věnován Nadaci policistů a hasičů,“ přiblížil Michal Bedeč z pořadatelského Kulturního domu a Multifunkčního centra Březová.

Festival nově získal záštitu od krajského ředitele policie Karlovarského kraje.

„My jsme oproti tomu loňskému ročníku na tom letošním začali spolupracovat s Policií ČR. Ta má plně v režii výstavu, která bude na téma vývoj bezpečnostních sborů od roku 1918 do současnosti. Výstava bude probíhat od pondělí. Kromě toho se zde uskuteční řada přednášek a besed, jak pro žáky a studenty základních, středních škol z regionu, tak také pro veřejnost,“ uvedl Bedeč.

V sobotu 18. listopadu se od 10 do 18 hodin před Kulturním domem předvedou historická i současná policejní vozidla a lehká technika. Zatímco v prvních dvou dnech se uskuteční již zmiňované přednášky, v dalších dnech budou dominovat filmové projekce.

„Filmový program letošního festivalu čítá 12 snímků od zahraničních až po českou tvorbu. Budou zde promítnuty starší české snímky, např. Partie krásného dragouna nebo Četnické humoresky. V rámci Četnických humoresek zde proběhne i talk show s hercem Tomášem Töpferem a dále s autorem námětu seriálu Četnické humoresky JUDr. Michalem Dlouhým. Podařilo se nám s filmovými distributory dohodnout relativně zvýhodněné vstupné na filmové snímky. Takže např. i na premiérový krimi snímek Vražda v Orient-expresu, který má premiéru v neděli 19. listopadu, máme zvýhodněné vstupné 80 korun. Na ostatní snímky by mělo být vstupné jednotné - 50 korun,“ informoval Bedeč.

Filmoví fajnšmekři se mohou těšit na klasickou americkou komedii Podraz nebo žhavou koprodukční novinku USA, Kanady a Velké Británie Wind River. Mrazivý thriller s hudbou Nicka Cavea si na Československé filmové databázi vysloužil 85% hodnocení. 

V nabídce se objeví také starší československé kriminální filmy Po stopách krve či Znamení raka. Z novější produkce pak Příběh kmotra nebo slovensko-ukrajinský krimi thriller Čára. 

Hlavním magnetem může být pak premiéra detektivní klasiky Vražda v Orient Expressu. Hvězdně obsazený film s Johny Deppem, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Judi Dench nebo Willemem Dafoem režíroval Kenneth Branagh. 

Kromě zahajovacího koncertu, zábavného pořadu a promítání filmů jsou ostatní akce bez vstupného. Pro bližší informace o programu a zakoupení vstupenek navštivte stránky pořadatele www.mfc-brezova.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy