Březová: Kino Admira dokončilo digitalizaci, nově nabídne premiéry (TV Západ)

Od 17. srpna začne na Sokolovsku promítat třetí D – Cinema kino. A to v Březové, ve zdejším multifunkčním centru. Atraktivní premiérové filmy se díky tomu dostanou k divákům v tu samou chvíli jako ve velkých multiplexech a vylepšení doznalo také zázemí centra.

dezinfekce

Od zahájení první etapy v roce 2012, a té druhé přede dvěma lety, se završil proces modernizace kina.

„V roce 2015 samotná rekonstrukce kulturního domu a kinosálu přinesla výměnu sedaček, byla vybudována nová promítací kabina, režie a byl pořízen prvotřídní kinozvuk - Dolby Surround 7.1. A letos v květnu proběhla digitalizace samotná – tzn., že došlo k výměně projektoru. Byl pořízen digitální projektor zn. Christie Solaria One +, nový kinoserver a bylo pořízeno také nové plátno, které je připraveno pro případné budoucí pořízení i 3D technologie,“ popsal vedoucí Kulturního domu a Multifunkčního centra Michal Bedeč.

Město vložilo do třetí etapy 1,3 milionu korun, půl milion poskytl Státní fond kinematografie. Vstupné od nynějška určuje distributor a pohybovat se bude od 90 do 140 korun. 

„Součástí digitalizace byly i nové webové stránky a nový rezervační systém, kdy i návštěvníci z okolí si mohou na webu vstupenky zarezervovat nebo zakoupit. Novinkou je tzv. E-vstupenka. Návštěvník si z pohodlí domova zakoupí vstupenku a přijde mu e-mail, nemusí tak řešit tisk vstupenek. Obsluze u kina pak stačí ukázat e-mail na chytrém telefonu nebo vytištěný. Webové stránky jsou www.mfc-brezova.cz,“ dodal Bedeč.

Zahajovací projekce připadla na nový film Jana Svěráka Po strništi bos. Nově bude jako vchod do březovského kina sloužit hlavní vchod celého kulturního domu. Bonusem bude také prodej drobného občerstvení. Přijďte se 17. srpna podívat.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy