Březová: Festival dechovek doplní i mažoretky (TV Západ)

Město Březová na Sokolovsku se chystá na druhý ročník Festivalu dechových hudeb. Zdejší amfiteátr bude místem, kde se představí trojice souborů. A to v sobotu 24. června.

dezinfekce

„Loni jsme zde pořádali první ročník Březovského setkání. Takovým úmyslem je vlastně pokračovat v tradici, která se zde odehrávala v 70., 80. letech, kdy Březová byla podobnými festivaly vyhlášená. Konali se zde i třeba dvoudenní festivaly dechových hudeb,“ uvedl Michal Bedeč, vedoucí Kulturního domu a Multifunkčního centra Březová.

Přehlídku zahájí společný pochod s názvem Festival 77, který odkazuje na rok vzniku této znovuobnovené tradice.

„Začátek je plánován na 14:00 hodin. Mezi účastníky se představí domácí orchestr Březováček, dále  dechový orchestr mladých Základní umělecké školy v Mariánských Lázních a třetím orchestrem bude dechový orchestr Základní umělecké školy Anny Marie Buxton z Úpice, ze Severovýchodních Čech. Každý z těchto orchestrů doprovodí také Majorettes. Březováček doplní mažoretky z Kynšperka nad Ohří,“ vyjmenoval Bedeč.

O pohodlí se návštěvníci nemusí bát. Kromě zásobeného zázemí mají pořadatelé i tzv. mokrou variantu.

„Případně se program uskuteční ve vedlejším sále v Multifunkčním centru. Ale doufáme, že nám počasí vyjde. Vstupné je dobrovolné. Celý program by měl přibližně trvat do 19 hodin,“ dodal Bedeč.

K pozvánce se připojil i kapelník Březováčku.

„Tady uslyší a uvidí kvalitní dechové soubory. Takže ještě jednou, já vás všechny zvu, opravdu nepřijdete zkrátka,“ pozval všechny Lubomír Boukal.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy