Březová: Do města se na jeden den vrátil středověk

Středověký Den dětí na Březové se letos konal v neděli 28. 5. 2017 od 13:00 hodin v amfiteátru KD a MFC Březová, na školním hřišti ZŠ a v okolí pěší zóny, kde velký komponovaný umělecký program zajišťovala ve spolupráci s městem agentura Berounští měšťané.

dezinfekce

Program začal slavnostním kostýmovaným průvodem za doprovodu dobové středověké hudby, a to konkrétně od březovské radnice, dále kolem zdejší hasičárny, přes náměstí až do samotného amfiteátru. Hlavní část programu se skládala např. z ukázek živé dobové hudby, středověkých rytířských soubojů, tanců, nechybělo ani procesí s čarodějnicí, středověká překážková dráha nebo turnaje v pojídání koláčků. Pro děti bylo připraveno celkem 10 okolních soutěžních stanovišť, kde si mohly vyzkoušet např. zatloukání hřebíků, vyvažování kamínků, lukostřelbu, střelbu z kuše, hru v kostky, chůzi na chůdách, apod..

Po celou dobu oslav se děti mohly vozit na koních a dále na voze taženém párem koní. Přítomní návštěvníci mohli také navštívit spoustu dobových řemesel, vyzkoušet si upéct vlastní placky, nechat si vyvěštit budoucnost či okusit na vlastní kůži právo útrpné od přítomného kata. Po splnění všech soutěžních disciplín každé dítě obdrželo zdarma párek v rohlíku a limo. Po skončeném programu přišlo očekávané překvapení připravené místními hasiči - pěna!

"Velké díky patří členům kulturní komise, pracovníkům Kulturního domu a městského úřadu, členkám Červeného kříže a hlavně dobrovolným hasičům za pomoc při realizaci akce. Celkově se, i vzhledem k pozitivním referencím návštěvníků, oslavy vydařily a my se už nyní těšíme zase na příští rok, opět tady na Březové," sděluje Mgr. Michal Bedeč, předseda kulturní komise.


Zdroj: město Březová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy