Březová: Biketrialové závody provázelo slunečné počasí (TV Západ)

Jeden z posledních závodů biketrialové sezóny se jel v sobotu 23. září v Březové na Sokolovsku. Tamní areál Výsluní je vyhlášený svou kvalitou a na závodníky vždy čeká náročná a pestrá trať.

dezinfekce

„Ten biketrial se vyvíjí. Já pamatuji takové to ježdění smykové, po hrabankách a z kopce do kopce. Nyní se více jezdí po kamenech, po kládách a víceméně ti chlapci potřebují nutně mít něco postavené na pevný odskok. Takže tento areál plně odpovídá dnešním podmínkám. Kde nyní stojíme, se odehrálo už několik Evropských šampionátů a Mistrovství světa - 7krát či 8krát jsme to zde již prožili. Hlavně je tu dokonalé zázemí a to je to důležité,“ popsal starosta Březové a ředitel závodu v jedné osobě Miroslav Bouda.

Na pravidelných úpravách se podílí kromě organizátorů i lesní společnost, která dodává klády a další sponzoři. Závodníci z celé České republiky tak na Březovou jezdí rádi.

„Účast je na můj vkus malinko slabší. Je to dané tím, že už je to jedna z posledních podzimních soutěží, to je pravda. Ovšem není to, jak bych řekl, na úkor kvality, protože tady ti nejlepší jezdci v podstatě jsou. Jezdců je zhruba necelá padesátka s tím, že víceméně už je v seriálu Mistrovství ČR rozhodnuto a tak je to spíše vnímáno jako taková pohodová a odpočinková soutěž,“ přiblížil soutěž Bouda.

Závod se jel na tři kola a v každém z něj čekalo na závodníky šest zajímavých sekcí. Celkových osmnáct kontrolních úseků bikery důkladně prověřilo. 

V Elitě kategorii opět, po kyjovském podniku, dominoval Matěj Popelka, mezi Juniory potvrdil průběžné prvenství Marek Pochtiol a v Seniorské kategorii dojel na prvním místě Jaromír Kašpar. Mezi ženami si vybojovala první místo Eliška Hříbková.

Místní březovští borci čekají na generační obměnu.

„Březovští biketrialisti byla špička. Je to z jednoho prostého důvodu, chlapci nám zestárli a víceméně jsme tu zůstali takový klub přátel. Takže kluci, kteří reprezentovali republiku, tak se vlastně starají tady o to, aby taková soutěž nadále byla. Ale už pomalinku svítá zase - objevují se jejich děti a jejich přátelé. Pevně věřím, že zase jednou zde budeme stát s naším kvalitním březovským oddílem,“ doufá Bouda.

Po závodech v Blansku uplynulý víkend se devátý, závěrečný podnik pojede v polovině listopadu v Brně.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy