Březová: Biketrial měl Mistrovství Evropy i ČR (TV Západ)

Hned dvojitou soutěž v biketrialu uspořádali v Březové na Sokolovsku. Amfiteátrem se během zahájení nesly melodie zdejšího orchestru Březováček. Zde bylo centrum a zázemí celého podniku. Desítky sportovců se pak přemisťovaly po městě na jednotlivá stanoviště.

dezinfekce

Pestrobarevné dresy označovaly účastníky a jejich domovské státy.

„Z 12 zemí a řádově z Evropy se účastnilo více jak 60. Mluvil jsem o tom, že to bylo zároveň i Mistrovství ČR, a to bylo dalších 35 navíc,“ spočítal jezdce ředitel závodu Miroslav Bouda.

Mimo tradiční areál, kde se jezdí i jiné závody se účastníci mohli předvést i na několika místech ve městě.

„Byl to obrovský kus práce. Řekli jsme si, že by bylo i dobré dostat se trošku do města – mezi lidi. Tzn., aby si to užili i ti, kteří nemají možnost chodit někde po lese, po skalách. Myslím si, že se to vyplatilo a potvrdil to i celkem nebývalý zájem hostů a návštěvníků. Je to tým lidí, který se kolem toho všeho pohyboval – pracovníci městského úřadu, pracovníci místního hospodářství, vedení kulturního domu se všemi lidmi, náš klub, celá řada rozhodčích, pořadatelů. To se snad nedá ani vyjádřit, ale asi hlavní poděkování patří zastupitelstvu Březové, protože bez jejich podpory by to v podstatě nešlo,“ poděkoval ředitel a starosta Březové v jedné osobě.

Kromě zajímavých podmínek pro jezdce připravili organizátoři i doprovodný program.

„Protože to není jenom o závodění. Je to celá řada jiných kulturních akcí. Zrovna před chvilkou nám zahráli Bohemia Marching Band, ráno to byl Březováček, kynšperské mažoretky, večer pak následuje výborná místní, regionální kapela – Liberate, posléze Pink Revival. Finále je ve 22 hodin – ohňostroj – takže mají se všichni na co těšit,“ dodal starosta.

Vítězům jednotlivých kategorií pak vždy organizátoři zahráli části národní hymny. V nejmenší kategorii Poussin se prosadil Litevec Roberts Andersmiths. První místo v kategorii Benjamin bral Joshua McParland z Velké Británie. Mistrovství Evropy v kategorii Minime vyhrál Ital Diego Crescenzi. Mistryní Evropy se v Březové stala Češka Alžběta Pečínková. Juniorským Mistrem Evropy se nyní pyšní Čech Marek Pochtiol. Mezi iSeniory dostoupal nejvýše další z Čechů Karel Brambora.

V nejprestižnější kategorii Elite se na třetím místě umístil Arvis Dermaks z Litvy. Před ním skončil Francouz Nicolas Fleury a zlato bral Čech Václav Kolář. Ten získal zároveň prvenství v podniku Mistrovství ČR. Souboj mezi národy vyhrála Česká republika před Litvou a Slovenskem. 

Překvapením bylo ocenění pořadatele akce, kterému předali cenu za dlouholetý přínos biketrialu zástupci Mezinárodní i české organizace tohoto stále více populárního sportu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy