Božičany: Na železničním přejezdu se srazilo auto s vlakem

Na železničním přejezdu bez přejezdového zabezpečovacího zařízení se v Božičanech na Karlovarsku v úterý před polednem srazilo osobní auto s projíždějícím vlakem. Ve vlakové soupravě nebyl žádný cestující, v autě jela jedna osoba.

dezinfekce

Přivolaní hasiči zajistili místo nehody a zajistili auto i vlak, k žádnému úniku provozních kapalin nedocházelo. Provoz na železnici byl po nehodě zastavený, na silnici bylo možné místem nehody projíždět jedním jízdním pruhem. Prostor nehody si po svém příjezdu převzali drážní hasiči z Chebu.O této nehodě jsme vás včera krátce informovali zde.

Od začátku roku zasahovali hasiči v kraji u šestnácti železničních dopravních nehod. Mezi železniční nehody se počítají nejen srážky s vozidly, ale i události, kdy dojde ke sražení člověka na kolejích nebo případy, kdy vlak narazí do překážky na kolejích, nejčastěji do spadlého stromu. Těchto případů bylo osm. V jednom případě řešili hasiči vykolejení vlaku na nádraží, čtyřikrát pak zasahovali u sražení člověka vlakem. Třikrát se jednalo o srážku vlaku s autem, nejvážnější byla dopravní nehoda u Aše, kdy bylo nutné jednoho zraněného z auta vyprostit. O této vážné nehodě jsme vás informovali zde.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 25.10.2017 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy