Boží Dar: V sobotu začínají Ježíškovy vánoční trhy

Město Boží Dar zve druhou adventní sobotu - 7. prosince od 10:00 do 17:00 hodin na Ježíškovy vánoční trhy.

dezinfekce

Krušnohorská řemesla tady vskutku žijí. Krušnohorští umělci vdechují život dílům inspirovaným našimi horami, přírodou a lidmi. Krušné hory a jejich předvánoční atmosféra jsou jedinečné právě v čase vánočním. Advent - 7. prosince můžete strávit s rodinou a přáteli na Božím Daru, který hostí tradiční Ježíškovy vánoční trhy.

Božídarské náměstí zaplní místní produkty, rukodělné domácí práce, výrobky z přírodních materiálů, staré receptury a výrobní postupy tak, jak je znají v českém i saském pohraničí. Na Božím Daru Vaše děti možná poprvé uvidí a budou si moci vyzkoušet paličkování, ruční šití rukavic nebo řezbářství. Letošní program doplní svou prezentací, avizující nadcházející zimní sezónu, také Horská služba ČR. Ježíškovy vánoční trhy a jejich organizátoři pečují od roku 2010 o vysokou kvalitu produktů a dbají o zachování vánoční atmosféry, kterou si užijí děti i dospělí.

Od 10 do 17 hodin budou na božídarském náměstí k vidění zajímavé exempláře starých ski či lyžařského vybavení našich dědečků a pradědečků. Na místě si můžete objednat i pár ski zcela nových.

V prostorách radnice na Božím Daru jsou připraveny ukázky krušnohorských řemesel – ruční výroba kožených rukavic a paličkování krajek. V Muzeu Boží Dar si můžete prohlédnout dřevěné betlémy z dílny minulých generací krušnohorských řezbářů.

Polední hodinku vyplní vánočními koledami kantorská skupina Silbegrim (12-13 hodin, náměstí Boží Dar).

Od 13 hodin se přímo na náměstí uskuteční charitativní aukce Truhlářství Dorazin v projektu „Pomáháme Vašíkovi.“ 

A domů si nezapomeňte odvézt pohlednici s originálním vánočním razítkem, to letošní budou božídarští pošťáci razítkovat jen do 23. prosince.

Ježíškovy vánoční trhy i letos přinášejí inspiraci na krásný vánoční dárek z Krušných hor.

Podrobnější informace a program Ježíškových vánočních trhů naleznete na webových stránkách města Boží Dar - viz zde.


Zdroj: Infocentrum Boží Dar


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy