Boží Dar: Tradiční Anenská pouť již tuto sobotu

V sobotu 23. července se na Božím Daru uskuteční 11.ročník Anenské pouti. Rukodělná výroba a domácí produkce dávaly po staletí obživu krušnohorským domácnostem. O nadcházejícím víkendu budou moci návštěvníci obdivovat řemesla a techniky, které se předávají po generace. Více než šest desítek krušnohorských výrobců najdete od 10 do 17 hodin nejen na náměstí u radnice ale také podél hlavní komunikace ke kostelu sv. Anny.

dezinfekce

TIPY pro malé i velké

O hudební kulisu letošní Anenské pouti se postará vystoupení flašinetářky. Věděli jste, že o božídarských obyvatelích se říkalo, že mají výborný hudební sluch? Věděli jste, že řada krušnohorských muzikantů a kapelníků působila ve významných hudebních tělesech v Sasku i v Rakousko-uherské monarchii? 

Také děti si přijdou na Božím Daru na své. V kreativních dílničkách si mohou vyrobit hezký pouťový dárek. Na 14 hodinu je naplánováno pohádkové představení divadelního souboru Ochotníci Ostrov.

Ve stejný den si na Božím Daru sejdou čeští a saští řezbáři. Ti ukáží své mistrné zacházení s motorovými pilami. Přijďte se na ně podívat na parkoviště areálu Hranice od 10 do 17 hodin. 

Přesně před rokem byl po rozsáhlé rekonstrukci slavnostně otevřen kostel sv. Anny. V průběhu Anenské pouti si můžete prohlédnout jeho interiéry, včetně nádherně zrestaurovaného hlavního oltáře. Pro zájemce jsou v průběhu celých letních prázdnin připraveny komentované prohlídky, každou středu, pátek a sobotu od 17 a od 18 hodin.  

Privilegium pořádat poutě na svátek svaté Anny udělili hornímu městu Boží Dar již saský kurfiřt Johann Friedrich II. v polovině 16.století. A město Boží Dar na tuto tradici od počátku 21. století úspěšně navázalo. Děkujeme za podporu akce městu Boží Dar a Karlovarskému kraji. 

Aktuální informace můžete sledovat na našich internetových stránkách www.bozidar.cz a sociálních sítích Facebook a Instagram.

PŘED PŘÍJEZDEM

Parkování ve městečku je zakázáno! Vjezd bude z důvodu konání Anenské poutě omezen.

Pro návštěvníky jsou připravena velkokapacitní vyhrazená parkoviště, například Kapka naproti čerpací stanici Boží Dar. Cena celodenního parkovného činí Kč 100. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy