Boží Dar: Běžecké stopy v okolí města budou upraveny pro klasiku i bruslení

Dnes rolby vyjedou na malý a velký okruh Ježíškovy cesty a běžecké stopy v okolí Božího Daru tak budou na víkend upraveny pro klasiku i bruslení. Dále bude možno využít běžecké stopy Krušnohorské magistrály směr Abertamy / Pernink/ Horní Blatná.

dezinfekce

"Pěší návštěvníky žádáme, aby do běžeckých stop nevstupovali a nepoškozovali je tak. Pohyb se psy je v běžeckých stopách zakázán," uvádí pracovníci Infocentra Boží Dar.

Skiareály na Božím Daru jsou na základě nařízení Vlády ČR do 22. ledna uzavřeny. V případě, že je v provozu technické zasněžování, je vstup na sjezdovky z bezpečnostních důvodů zakázán. Návštěvníci mohou využít svah vedle sjezdovky za hotelem Praha nebo u skiareálu Novako.

Parkování pro návštěvníky je k dispozici výhradně na velkokapacitních parkovištích: Kapka naproti čerpací stanici Boží Dar. První hodina je zdarma. Celodenní parkování 100,- Kč.

Parkování v horském městečku Boží Dar je zakázáno. Na silnici mezi Božím Darem a Ryžovnou, na vodní nádrži Myslivny a silnici na Zlatý Kopec je také parkování zakázáno. Řidiči se totiž pohybují v Národní přírodní rezervaci Božídarské rašeliništi a v 1. a 2. ochranném pásmu zdroje pitné vody pro Ostrovsko. Horské silničky musejí být volně průjezdné pro složky IZS a Policie ČR.

Aktuální informace z Božího Daru pro tento víkend
Počasí - přes noc připadlo zhruba 5 cm prachového sněhu, přes den stále drobně sněží.
Podrobné informace - viz WEBCAMERA 

Meteostanice instalovaná na budově radnice Boží Dar (teplota, vlhkost, rychlost větru atd.) - viz zde


Zdroj: Infocentrum Boží Dar








Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy