Bochov: Sportoviště u školy doplnily další atrakce (TV Západ)

Areál Základní školy v Bochově se rozrostl o další prvky pro sport a volný čas. Zdejší sportoviště prošlo v roce 2019 nákladnou rekonstrukcí, kdy za 11 milionů korun vzniklo zázemí pro míčové sporty, dvousetmetrový běžecký ovál a prostor pro atletické disciplíny s doskočištěm. Součástí bylo také workoutové hřiště. To vše letos doplnily další atrakce pro děti i dospělé.

dezinfekce

"Na jaře letošního roku byl sportovní areál u Základní školy v Bochově doplněn o nové cvičební fitness prvky a dva nové prvky pro děti. Nové fitness prvky slouží jako venkovní posilovna a sportovní nadšenci si zde mohou protáhnout celé tělo vlastní vahou. Pro děti byla vybudována tzv. lanová stezka pro odvážné a dřevěný prolézací osmiúhelník. Hřiště je též doplněno o novou naučnou tabuli a lavičky," popsala Kamila Altmanová, předsedkyně Kulturní komise při Radě města Bochova. 

Fitness hřiště s herními prvky a fit prvky za 1,4 milionu korun jsou součástí projektu s názvem "Pro mládež z města Bochov", který je ze 70 % financován ze státního rozpočtu v rámci programu Podpora obnovy a rozvoje venkova Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Zbytek zaplatilo město Bochov. 

Bochovská základní škola je spádovou pro zhruba 20 osad a obcí v okolí a hřiště funguje jako školní. 

"Celý areál se využívá i samozřejmě v rámci výuky tělesné výchovy zde na Základní škole v Bohově. Tyto nové sportovní fitness prvky mohou využít jak děti, tak dospívající. Máme zde i několik hřišťátek, které využijí děti," doplnila Altmanová. 

V komplexu se také nachází další místa pro posezení a trávení volného času. Nechybí ani antukové hřiště na tenis a nohejbal. 

"Antukové hřiště se bude připravovat na letošní sezonu a sportovci celého Bochovska ho budou moci využívat hojně," dodala Altmanová. 

Všechna sportoviště mají také dopadové plochy z měkkého materiálu pro zvýšení bezpečnosti. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy