Bochov: Maškarní pro děti se konalo po dlouhé pauze (TV Západ)

S velkým očekáváním a nakonec i mimořádnou návštěvou se uskutečnil v sobotu 26. března v Bochově na Karlovarsku oblíbený maškarní ples pro děti. Pořadatelům z řad Kulturní komise při Radě města Bochova se v posledních letech do řady plánů postavil covid.

dezinfekce

"Maškarní ples jsme neměli tři roky, protože tři dny před tím, než měl být v roce 2020 se všechno uzavřelo. Takže jsme ho měli komplet připravený a nemohli jsme ho uskutečnit. Takže jsme se moc těšili, že už konečně můžeme. My jsme nechtěli dopředu prozrazovat téma, aby se lidé zbytečně moc nepřizpůsobovali nebo se nebáli, že nebudou v berušce atraktivní. Takže jsme téma neprozrazovali dopředu," uvedla Kamila Altmanová, předsedkyně zdejší Kulturní komise. 

Tématem letošního maškarního byla románová fantasy sága Harry Potter. V porotě tak zasedly známé filmové postavy.

"To jsou naši učitelé, ze školy čar a kouzel, v Bradavicích. Já jim tedy trošku škodím. A budou dělat program, pro děti, speciální. Děti budou roztříděny do kolejí – Nebelvír, Havraspár, Mrzimor a samozřejmě Zmijozel. A potom budou probíhat různé zábavné soutěže," popsala Altmanová. 

Hlavním úkolem porotkyň bylo vybrat nejzajímavější masky ve čtyřech věkových kategoriích. 

"To máma tady v Bochově naše nezávislé ženy, nezávislá odborná porota. To jsou holky, které nemají děcka nebo už je mají odrostlé. A nejsou zaujaté vůči nějakým dětem, aby někomu nadržovaly. Takže je to nezávislá porota. Máme jednotlivce, ti jsou od nula až do pěti let, další skupinka jsou předškoláci až čtvrtá třída, další skupinka je pátá až devátá třída a pak jsou skupiny. A ty jsou dohromady," doplnila Kamila Altmanová. 

Na vítěze čekaly zajímavé ceny včetně pohárů a také stylovým dortům. A tak nezbylo než popřát mnoho štěstí soutěžícím. 

"Všem soutěžícím bych hlavně popřála, aby si dnešní den užili, aby si užili soutěže, celou promenádu, celé maškarní, a tak celkově.. A já už vlastně musím běžet," rozloučila se Altmanová a po kouzelnicku zmizela. 

Jako první se vyhlásila kategorie nejmenších. Třetí místo obsadila malá roztomilá Karkulka. Druhý byl Pirát. Nejvíce se porotě líbila malá chobotnička. Soutěže se nakonec zúčastnilo celkem 108 dětí včetně doprovodu, takže místní kulturní sál doslova praskal ve švech. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy