Bochov: Jarmark nabídl zajímavý program i lukostřelce (TV Západ)

V sobotu 19. září se v Bochově za příjemného počasí odehrál další tradiční jarmark. Pořadatelé se u příležitosti 695. výročí udělení městských práv museli vypořádat s omezeními kvůli Covid-19.

dezinfekce

„Stánky jsme museli od sebe rozmístit dva metry kvůli hygienickým opatřením. Zároveň si ale myslím, že toto opatření pomohlo k tomu, že stánky jsou takové vzdušnější a vypadá to mnohem lépe i na tom náměstí. Takže i kdyby ta krize nebyla, tak to takto budeme dělat pořád. Každoročně se jarmark skládá tak, aby vyhovoval každé skupině obyvatel. Tzn., že zde máme program pro děti, pro seniory, pro lidi středního věku. Každý si zde něco najde. Stánky tady máme tradiční, pouťové atrakce, řemeslné stánečky, máme tady nádherný kolotoč na živý pohon, což se v dnešní době nevidí. Je zde kovář. Můžete si zde zkusit vyrábění,“ popsala Kamila Altmanová, předsedkyně Kulturní komise při Radě města Bochova. 

Od 10 hodin proběhla vystoupení místních dětí. Na pódiu je poté vystřídala country a bluegrassová kapela 4R. Veřejnosti se představil nově vzniklý místní spolek lukostřelců.

„Lukostřelecký spolek jsme založili letos v červnu. Jmenujeme se Lukostřelecký spolek Victoria Bochov. Hned v srpnu jsme měli soutěž, kdy jsme vyzvali Tělovýchovnou jednotu Nejdek, která patří pod Slávii, pobočka Nejdek, kde jsme se umístili na velice pěkných místech,“ vysvětlila Miroslava Lovečková, předsedkyně spolku Lukostřelecký klub Victoria Bochov.

„Lukostřelba v Bochově byla založena z nedostatku klubů v okolí. Nejbližší klub, který je od nás vzdálený, je Nejdek, potom Cheb a na druhou stranu Litvínov. Nabízíme trénink lukostřelby pro všechny věkové kategorie – od nějakých 8 do 99 let. Zájem o to je docela veliký,“ přidal informace trenér lukostřelby Bedřich Loveček.

„Plány do budoucna máme takové, že bychom chtěli rozšířit naši základnu, co se týče střelců. Obnovit či předělat střelnici, kterou máme nyní dole na fotbalovém hřišti v Bochově. Dělíme se o ní s fotbalisty a s hasiči. A podílet se nějak významně na republikových soutěžích,“ dodala Lovečková. 

Program pokračoval až do nočních hodin, kdy kromě odpolední dechovky zazněly i hity Elvise Presleyho nebo tvrdý rock v podání AC/DC Tribute revival. Nechyběly ukázky obrany a poslušnosti psů Základní kynologické organizace 487 Ostrov. Své umění také předvedly tanečnice z Bochova s názvem Fit Dance – Zumbice. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy