Ašsko: Policisté objasnili rozsáhlé krádeže

Výbornou práci odvedli chebští kriminalisté a policisté z Obvodního oddělení Aš. Těm se totiž podařilo dopadnout pachatele, který měl na svědomí několik krádeží v Aši a blízkém okolí.

dezinfekce

Osmatřicetiletý muž z Aše měl na přelomu dubna a května vniknout na pozemek rodinného domu poblíž Aše, kde měl nakonec odcizit několik věcí. Vzít měl téměř vše, co mu přišlo pod ruku. Odcizit měl zahradní sekačku, křovinořez, horské jízdní kolo, rádio, spací pytle, terč na šipky, filtraci k bazénu, kotoučovou pilu, prodlužovací kabely či dětské jízdní kolo. I v tomto případě se potvrdilo, že pachatel se vždy vrací na místo činu, protože na začátku května měl muž vniknout na pozemek rodinného domu znovu. Tentokrát už měl být ale skromnější a odcizit měl jen motorovou pilu a prodlužovací kabel.

To ale nebylo z jeho strany vše, protože o několik dní později měl vniknout do areálu jedné z firem v Aši. Tam se měl dostat do zaparkovaného nákladního automobilu a z něj odcizit navigaci, videopřehrávač či pracovní obuv. V areálu měl dále vniknout do zaparkovaného osobního automobilu, ze kterého měl odcizit navigaci, sekeru a jiné drobné nářadí.

O několik hodin později měl vypáčit zámek u vchodových dveří do panelového domu v Aši, kde následně vnikl do sklepních prostor. Tam si měl zjednat přístup do několika sklepních kójí, ze kterých měl kromě dámské obuvi odcizit také benzinovou sekačku, kladivo či sekeru.

V nočních hodinách ze dne 10. 6. 2019 na 11. 6. 2019 měl vniknout do prostoru rekonstruovaného a v současné době neobydleného domu v Aši. Tam měl při svém řádění poškodit několik dveří a nakonec se dostat do obývacího pokoje, ze kterého odcizil vrtačku či vodováhu.

Tímto svým jednáním měl osmatřicetiletý muž způsobit škodu téměř 70 tisíc korun.

Po důkladných šetřeních policisté o den později, tedy 12. 6. 2019, osmatřicetiletého muže v ranních hodinách zadrželi. Následně chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání a muže obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Po provedených úkonech kriminalisté státnímu zástupci podali návrh na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Muže poté poslal soudce do vazební věznice.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, jelikož byl za trestný čin krádeže v posledních třech letech již pravomocně odsouzen.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy