Ašské kostely v proměnách času

Malby a fotografie již neexistujícího evangelického kostela svaté Trojice a katolického kostela sv. Mikuláše, kněžská roucha, předměty, které se podařilo zachránit po požáru evangelického kostela v roce 1960, k tomu fotodokumentace průběhu samotného požáru, množství historických dat, vztahujících se k náboženství na Ašsku i sakrálním stavbám samotným.

dezinfekce

To vše pro milovníky ašské historie připravily pracovnice zdejšího muzea, Mgr. Jana Kočišová a Monika Hlaváčková.

Výstava nazvaná Ašské kostely v proměnách času probíhá už od 21. ledna Kvůli omezujícím opatřením v souvislosti s nemocí Covid 19 byla otevřena bez tradiční vernisáže. Návštěvníci ale o uvedení výstavy, doplněné krátkou přednáškou, nepřijdou. Dodatečně vernisáž proběhne ve čtvrtek 3. března od 17 hodin.

Výstava se měla uskutečnit už v roce 2020, u příležitosti 60. výročí požáru evangelického kostela svaté Trojice. Epidemie koronaviru akci o dva roky oddálila.

Expozice rozhodně za zhlédnutí stojí. Zde si uvědomíme, že dějiny našeho města vlastně po celý svůj čas probíhaly skrze tyto dvě dominantní budovy, a to už od jeho nejrannějšího období prakticky až skoro k současnosti.

Výstava v muzeu v Mikulášské ulici potrvá až do 27. března.

Zdroj: Město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.02.2022 16:01




0 +
 

Hlavní zprávy