Aš: Ve městě jsou v zimě nedostatečně ošetřené chodníky. Zlepšit to má kontrola ze strany úřadu

Radní měli na programu první řádné schůze roku 2018 k projednání celkem 30 bodů. V úvodu schválili dohodu s obcí Krásná o zajišťování provozu veřejného pohřebiště ve smyslu zákona o pohřebnictví. Stejnou dohodu rada města schválila i s obcí Podhradí.

dezinfekce

Radní vzali na vědomí zápis z jednání dopravní komise. Komise do rady předložila některé návrhy na zlepšení dopravní situace ve městě. Komise má za to, že chodníky ve městě jsou v zimních měsících nedostatečně ošetřované a proto navrhuje zlepšení kontrolní činnosti ze strany úřadu. Komise také navrhuje zahrnout do plánu oprav místní komunikaci v ulici Krajkářské, a to po celé její délce. Oba návrhy byly radou města akceptovány.

Radní udělili příspěvkové organizaci Základní škola a mateřské škola Aš, Okružní 57 souhlas s účastí na projektu Národní program životního prostředí, a to pro mateřskou školu v ulici Gustava Geipela a mateřskou školu v Mokřinách. Vstupem do projektu chce škola dosáhnout na dotaci, která je určena na rekonstrukce školních zahrad. Výše dotace je až 500 tisíc korun na jednu zahradu. Z dotace lze hradit až 85 % nákladů.

Rada města podpořila činnost organizací LK Jasan a TJ Jiskra Aš schválením individuální dotace. LK Jasan obdrží na několik akcí (Český pohár, mistrovství republiky) 33 tisíce korun, TJ Jiskra Aš na turnaj ve stolním tenisu 3840 korun.

Rada města vzala na vědomí zprávu, týkající se vyhodnocení středních oprav komunikací v roce 2017. Společnosti Ašské služby zároveň uložila změnu harmonogramu příprav středních oprav pro letošní rok i roky následující tak, aby výběrová řízení zhotovitelů proběhla vždy v zimních měsících, a nikoliv až v létě, jako tomu bylo dosud.

Rada města uložila odboru správy majetku a investic zařadit ulici Květnovou na seznam ulic, kde se bude zpracovávat projektová dokumentace na rekonstrukci komunikace. Zpracování PD bude zařazeno do rozpočtu roku 2019. Celková rekonstrukce má vyřešit problémy s odvodněním této komunikace, která je provedena jako provizorní z panelů a bez chodníků.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy